Lavendla 

Begravningsbyrå Ulricehamn

0321 - 18 13 15 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Jeanette Åkerlund

Läs mer om Jeanette

Marina Schade

Läs mer om Marina

Henny Östlund

Läs mer om Henny

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Ulricehamn

För de som varit medlemmar i Svenska kyrkan kan en kristen begravning hållas i någon av Ulricehamns kyrkor. Ett populärt val är dock Ulricehamns kyrka, som är en vacker vit kyrka med en grå inredning och en stor takmålning som ger kyrkan ett värdigt utseende. Det oerhört detaljrika altaret i blåa toner gör att bårtäcket som kan lånas ut av församlingen smälter vackert in i omgivningen och skapar en helhet som är både värdigt och elegant. Kyrkans musiker är behjälpliga i valet av musik till begravningsceremonin, och vid överenskommelse kan egen musik medtas eller en privat solist bokas.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Ulricehamn

Om ni vill arrangera en begravning utan religiösa inslag, kan en borgerlig begravning i Ulricehamn arrangeras antingen i Vistasalen eller i Församlingsgården i Ulricehamn. En borgerlig begravning kan arrangeras och utformas helt enligt de anhörigas önskemål, och det finns ingen stadgad ordning man måste följa. Begravningen kan förrättas av en anhörig eller vän till den avlidne eller en begravningsförrättare utsedd av kommunen.

Vistasalen är en ljus och vacker sal som kan möbleras enligt önskemål och passar för grupper upp emot 50 personer. Vistasalen ligger vackert med utsikt över kyrkogården samt Vistabergen och har en ljus och varm känsla inne i lokalen.

Församlingsgården är en större lokal som rymmer cirka 150 personer. Församlingsgården ligger mitt i Ulricehamn i anslutning till Ulricehamns kyrka och med sin inredning i gröna toner och varma träslag erbjuder lokalen till en enkel men vacker tillställning. Båda dessa lokaler har CD-spelare och det går bra att ta med egen högtalare för smartphone eller USB om man så önskar.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Ulricehamns pastorat finns det tre begravningsplatser att välja mellan när det gäller själva gravsättningen. För gravsättning i de gemensamma gravplatserna kommer det att tillkomma en kostnad. Man betalar då för namnbricka samt skötsel. Här kan endast aska gravsättas.

Minneslunden däremot är helt anonym. Det kommer inte att finnas någon gravsten eller namn på den avlidne och anhöriga deltar inte vid själva gravsättningen. Minneslund finns på Vists kyrkogård och Gällstads kyrkogård. Denna begravningsform är helt kostnadsfri och enbart aska kan begravas här.

För gravsättning av kista eller urna kan även en egen gravplats skaffas. När en ny grav tas i bruk får man gravrätt till platsen och kan sätta upp en gravsten om man så önskar. Det är gravrättsinnehavarens ansvar att vårda och sköta om graven.

Läs mer Läs mindre

Lavendla Begravningsbyrå Ulricehamn

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ulricehamn – vi är begravningsbyrån som hjälper er att skapa ett vackert och minnesvärt avsked på ett bekvämt och tryggt sätt.

Att planera och anordna en begravning i en tid av sorg och saknad kan lätt uppfattas som smärtsamt. Samtidigt som sorgen ska bearbetas är det många alternativ som ska ses över och flertalet viktiga beslut som ska fattas. Vår ambition på Lavendla är därför att göra denna svåra stund lättare, genom att erbjuda olika sätt att ordna begravning. Hos oss kan man antingen boka in ett möte och träffas, ha ett telefonmöte, eller planera begravningen direkt på vår hemsida. Oavsett vad man tycker känns bäst så får man alltid en personlig rådgivare som hjälper en hela vägen.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Ulricehamn finns inga dumma frågor, tveka inte att kontakta oss redan idag. Välkommen!

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Ulricehamn

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.