0321 - 18 13 15 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Ulricehamn

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Ulricehamn

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0321 - 18 13 15 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla Begravningsbyrå Ulricehamn

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ulricehamn – vi är begravningsbyrån som hjälper er att skapa ett vackert och minnesvärt avsked på ett bekvämt och tryggt sätt.

Att planera och anordna en begravning i en tid av sorg och saknad kan lätt uppfattas som smärtsamt. Samtidigt som sorgen ska bearbetas är det många alternativ som ska ses över och flertalet viktiga beslut som ska fattas. Vår ambition på Lavendla är därför att göra denna svåra stund lättare, genom att erbjuda olika sätt att ordna begravning. Hos oss kan man antingen boka in ett möte och träffas, ha ett telefonmöte, eller planera begravningen direkt på vår hemsida. Oavsett vad man tycker känns bäst så får man alltid en personlig rådgivare som hjälper en hela vägen.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Ulricehamn finns inga dumma frågor, tveka inte att kontakta oss redan idag. Välkommen!

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Ulricehamn

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0321 - 18 13 15 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Ulricehamn?

Pris för begravning i Ulricehamn kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0321 - 18 13 15 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0321 - 18 13 15 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 0321 - 18 13 15 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Ulricehamn?

Lavendlas jurister och boutredare i Ulricehamn tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0321 - 18 13 15 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0321 - 18 13 15 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Ulricehamn

För de som varit medlemmar i Svenska kyrkan kan en kristen begravning hållas i någon av Ulricehamns kyrkor. Ett populärt val är dock Ulricehamns kyrka, som är en vacker vit kyrka med en grå inredning och en stor takmålning som ger kyrkan ett värdigt utseende. Det oerhört detaljrika altaret i blåa toner gör att bårtäcket som kan lånas ut av församlingen smälter vackert in i omgivningen och skapar en helhet som är både värdigt och elegant. Kyrkans musiker är behjälpliga i valet av musik till begravningsceremonin, och vid överenskommelse kan egen musik medtas eller en privat solist bokas.

Borgerlig begravning i Ulricehamn

Om ni vill arrangera en begravning utan religiösa inslag, kan en borgerlig begravning i Ulricehamn arrangeras antingen i Vistasalen eller i Församlingsgården i Ulricehamn. En borgerlig begravning kan arrangeras och utformas helt enligt de anhörigas önskemål, och det finns ingen stadgad ordning man måste följa. Begravningen kan förrättas av en anhörig eller vän till den avlidne eller en begravningsförrättare utsedd av kommunen.

Vistasalen är en ljus och vacker sal som kan möbleras enligt önskemål och passar för grupper upp emot 50 personer. Vistasalen ligger vackert med utsikt över kyrkogården samt Vistabergen och har en ljus och varm känsla inne i lokalen.

Församlingsgården är en större lokal som rymmer cirka 150 personer. Församlingsgården ligger mitt i Ulricehamn i anslutning till Ulricehamns kyrka och med sin inredning i gröna toner och varma träslag erbjuder lokalen till en enkel men vacker tillställning. Båda dessa lokaler har CD-spelare och det går bra att ta med egen högtalare för smartphone eller USB om man så önskar.

Begravningsplatser

I Ulricehamns pastorat finns det tre begravningsplatser att välja mellan när det gäller själva gravsättningen. För gravsättning i de gemensamma gravplatserna kommer det att tillkomma en kostnad. Man betalar då för namnbricka samt skötsel. Här kan endast aska gravsättas.

Minneslunden däremot är helt anonym. Det kommer inte att finnas någon gravsten eller namn på den avlidne och anhöriga deltar inte vid själva gravsättningen. Minneslund finns på Vists kyrkogård och Gällstads kyrkogård. Denna begravningsform är helt kostnadsfri och enbart aska kan begravas här.

För gravsättning av kista eller urna kan även en egen gravplats skaffas. När en ny grav tas i bruk får man gravrätt till platsen och kan sätta upp en gravsten om man så önskar. Det är gravrättsinnehavarens ansvar att vårda och sköta om graven.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Ulricehamn

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie