rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Ulricehamn

Kontakta oss

Lavendla Begravningsbyrå Ulricehamn

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ulricehamn – vi är begravningsbyrån som hjälper er att skapa ett vackert och minnesvärt avsked på ett bekvämt och tryggt sätt.

Att planera och anordna en begravning i en tid av sorg och saknad kan lätt uppfattas som smärtsamt. Samtidigt som sorgen ska bearbetas är det många alternativ som ska ses över och flertalet viktiga beslut som ska fattas. Vår ambition på Lavendla är därför att göra denna svåra stund lättare, genom att erbjuda olika sätt att ordna begravning. Hos oss kan man antingen boka in ett möte och träffas, ha ett telefonmöte, eller planera begravningen direkt på vår hemsida. Oavsett vad man tycker känns bäst så får man alltid en personlig rådgivare som hjälper en hela vägen.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Ulricehamn finns inga dumma frågor, tveka inte att kontakta oss redan idag. Välkommen!

Vi hjälper dig med begravning i Ulricehamn

Kontakta oss

Ring oss på 0321 - 18 13 15 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Ulricehamn

Lavendla begravningsbyrå i Ulricehamn hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Ulricehamn

För de som varit medlemmar i Svenska kyrkan kan en kristen begravning hållas i någon av Ulricehamns kyrkor. Ett populärt val är dock Ulricehamns kyrka, som är en vacker vit kyrka med en grå inredning och en stor takmålning som ger kyrkan ett värdigt utseende. Det oerhört detaljrika altaret i blåa toner gör att bårtäcket som kan lånas ut av församlingen smälter vackert in i omgivningen och skapar en helhet som är både värdigt och elegant. Kyrkans musiker är behjälpliga i valet av musik till begravningsceremonin, och vid överenskommelse kan egen musik medtas eller en privat solist bokas.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Ulricehamn

Om ni vill arrangera en begravning utan religiösa inslag, kan en borgerlig begravning i Ulricehamn arrangeras antingen i Vistasalen eller i Församlingsgården i Ulricehamn. En borgerlig begravning kan arrangeras och utformas helt enligt de anhörigas önskemål, och det finns ingen stadgad ordning man måste följa. Begravningen kan förrättas av en anhörig eller vän till den avlidne eller en begravningsförrättare utsedd av kommunen.

Vistasalen är en ljus och vacker sal som kan möbleras enligt önskemål och passar för grupper upp emot 50 personer. Vistasalen ligger vackert med utsikt över kyrkogården samt Vistabergen och har en ljus och varm känsla inne i lokalen.

Församlingsgården är en större lokal som rymmer cirka 150 personer. Församlingsgården ligger mitt i Ulricehamn i anslutning till Ulricehamns kyrka och med sin inredning i gröna toner och varma träslag erbjuder lokalen till en enkel men vacker tillställning. Båda dessa lokaler har CD-spelare och det går bra att ta med egen högtalare för smartphone eller USB om man så önskar.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Ulricehamns pastorat finns det tre begravningsplatser att välja mellan när det gäller själva gravsättningen. För gravsättning i de gemensamma gravplatserna kommer det att tillkomma en kostnad. Man betalar då för namnbricka samt skötsel. Här kan endast aska gravsättas.

Minneslunden däremot är helt anonym. Det kommer inte att finnas någon gravsten eller namn på den avlidne och anhöriga deltar inte vid själva gravsättningen. Minneslund finns på Vists kyrkogård och Gällstads kyrkogård. Denna begravningsform är helt kostnadsfri och enbart aska kan begravas här.

För gravsättning av kista eller urna kan även en egen gravplats skaffas. När en ny grav tas i bruk får man gravrätt till platsen och kan sätta upp en gravsten om man så önskar. Det är gravrättsinnehavarens ansvar att vårda och sköta om graven.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Ulricehamn

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie