Lavendla 

Begravningsbyrå Ulricehamn

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Begravningsbyrå Ulricehamn
– Tryggt, enkelt och prisvärt med Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ulricehamn. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även möjlighet att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Är du osäker på vilken typ av möte som passar dig bäst? Generellt kan man säga att du får mer tid till att fundera över de olika valen genom att bestämma allt i ett telefonmöte, alternativt i vårt online-verktyg. Du kan då se alla våra kistor, blommor, urnor etc. direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Dessutom blir det lite mer flexibelt rent tidsmässigt eftersom du då kan välja en tidpunkt som passar just dig. Många tycker därtill att det är skönt att kunna sitta hemma i soffan och fundera istället för på ett kontor. Om du ändock känner att ett fysiskt möte skulle passa dig bättre är det givetvis det alternativet du ska välja. Vi anpassar oss efter dig.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ulricehamn. Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Ulricehamn

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Richard Palusaar

“Jag anlitade Lavendla då min far gick bort. De var lätta att få kontakt med och kommunicerade klart och tydligt. Deras åtaganden sköttes effektivt och utan krångel. De tog hänsyn...”

Gunvor

“Jag valde Lavendla utan att tidigare haft vetskap om denna begravningsbyrå.Läste tidigare positiva omdömen och bestämde mig därefter. Allt har fungerat väldigt bra,snabbt,effektivt och med ett varmt och vänligt bemötande.”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Sabine

“Jag kan verkligen rekommendera Lavendla. Jag blev bemött med värme, engagemang och värdighet från start till mål. Det kändes personligt trots att kontakten skedde genom telefon och e-post. Jag och...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Linda Myron

Med två baskettokiga killar i familjen och en dotter som älskar London varierar Linda sin tid mellan häng i olika sporthallar och besök i England. Hon älskar sin kundaliniyoga och reser gärna bort tillsammans med familjen då och då. Helgerna försöker Linda fylla med härliga vänner.

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Ulricehamn med omnejd

För de som varit medlemmar i Svenska kyrkan kan en kristen begravning hållas i någon av Ulricehamns kyrkor. Ett populärt val är dock Ulricehamns kyrka, som är en vacker vit kyrka med en grå inredning och en stor takmålning som ger kyrkan ett värdigt utseende. Det oerhört detaljrika altaret i blåa toner gör att bårtäcket som kan lånas ut av församlingen smälter vackert in i omgivningen och skapar en helhet som är både värdigt och elegant. Kyrkans musiker är behjälpliga i valet av musik till begravningsceremonin, och vid överenskommelse kan egen musik medtas eller en privat solist bokas.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Ulricehamn

Om ni vill arrangera en begravning utan religiösa inslag, kan en borgerlig begravning i Ulricehamn arrangeras antingen i Vistasalen eller i Församlingsgården i Ulricehamn. En borgerlig begravning kan arrangeras och utformas helt enligt de anhörigas önskemål, och det finns ingen stadgad ordning man måste följa. Begravningen kan förrättas av en anhörig eller vän till den avlidne eller en begravningsförrättare utsedd av kommunen.

Vistasalen är en ljus och vacker sal som kan möbleras enligt önskemål och passar för grupper upp emot 50 personer. Vistasalen ligger vackert med utsikt över kyrkogården samt Vistabergen och har en ljus och varm känsla inne i lokalen.

Församlingsgården är en större lokal som rymmer cirka 150 personer. Församlingsgården ligger mitt i Ulricehamn i anslutning till Ulricehamns kyrka och med sin inredning i gröna toner och varma träslag erbjuder lokalen till en enkel men vacker tillställning. Båda dessa lokaler har CD-spelare och det går bra att ta med egen högtalare för smartphone eller USB om man så önskar.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Ulricehamn

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Ulricehamn hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Ulricehamn

I Ulricehamns pastorat finns det tre begravningsplatser att välja mellan när det gäller själva gravsättningen. För gravsättning i de gemensamma gravplatserna kommer det att tillkomma en kostnad. Man betalar då för namnbricka samt skötsel. Här kan endast aska gravsättas.

Minneslunden däremot är helt anonym. Det kommer inte att finnas någon gravsten eller namn på den avlidne och anhöriga deltar inte vid själva gravsättningen. Minneslund finns på Vists kyrkogård och Gällstads kyrkogård. Denna begravningsform är helt kostnadsfri och enbart aska kan begravas här.

För gravsättning av kista eller urna kan även en egen gravplats skaffas. När en ny grav tas i bruk får man gravrätt till platsen och kan sätta upp en gravsten om man så önskar. Det är gravrättsinnehavarens ansvar att vårda och sköta om graven.