rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Vallentuna

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Vallentuna

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vallentuna. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi  tre sätt att planera begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett personligt möte med oss. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Vallentuna.

 

Vi hjälper dig med begravning i Vallentuna

Kontakta oss

Ring oss på 08 - 22 11 01 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Vallentuna

Lavendla begravningsbyrå i Vallentuna hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Vallentuna

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Vallentuna

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Vallentuna

En kristen begravning i Vallentuna hållas i någon av kyrkorna i trakten. Många begravningsgudstjänster äger rum i vackra Vallentuna kyrka, med anor från 1100-talet. Denna stenkyrka strax söder om Vallentuna har en rymlig interiör, med grönt och vitt som dominerande färger. Från de höga fönstren faller solljuset in och lyfter fram träreliefer och förgyllda detaljer. Här ryms upp till 250 sittande gäster.

Bland de något mindre kyrkorna i trakten finns Markims kyrka, som rymmer upp till 150 gäster. Den ligger på en kulle mitt i ett slättlandskap, med en låg skogshorisont i fjärran vy. Interiören är lugn med vitkalkade väggar och välvda tak, och grönt med förgyllda detaljer som utgör grunden.

Ett vackert bårtäcke med skiftningar i grönt, purpur, vitt och guld finns att låna från Vallentuna församling.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Vallentuna

En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. I Kapellet i Vallentuna finns möjlighet att ordna en borgerlig begravning. Rent religiösa föremål i kapellet tas då bort eller täcks över. Det lilla kapellet med ombonad interiör i varma färger erbjuder en nära och stämningsfull atmosfär. Kapellet rymmer upp till 35 sittande gäster.

Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Vallentuna. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda ceremonin, alternativt kan en egen officiant utses.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

En omtyckt begravningsplats är Vallentuna kyrkogård, vackert belägen på sluttningen invid Vallentuna kyrka, med utsikt över Vallentunasjön. Utöver traditionella kist- och urngravplatser finns här också askgravlund och minneslund. Minneslunden är välbesökt året om. Nedanför kyrkogården finns en vattentrappa med tillhörande vacker plantering och just vid detta område är det många som väljer att sitta ned en stund i stillhet och blicka ut över vyn.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Vallentuna

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria