Lavendla 

Begravningsbyrå Vallentuna

08 - 22 11 01 Centralvägen 1, Vallentuna (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Vallentuna

En kristen begravning i Vallentuna hållas i någon av kyrkorna i trakten. Många begravningsgudstjänster äger rum i vackra Vallentuna kyrka, med anor från 1100-talet. Denna stenkyrka strax söder om Vallentuna har en rymlig interiör, med grönt och vitt som dominerande färger. Från de höga fönstren faller solljuset in och lyfter fram träreliefer och förgyllda detaljer. Här ryms upp till 250 sittande gäster.

Bland de något mindre kyrkorna i trakten finns Markims kyrka, som rymmer upp till 150 gäster. Den ligger på en kulle mitt i ett slättlandskap, med en låg skogshorisont i fjärran vy. Interiören är lugn med vitkalkade väggar och välvda tak, och grönt med förgyllda detaljer som utgör grunden.

Ett vackert bårtäcke med skiftningar i grönt, purpur, vitt och guld finns att låna från Vallentuna församling.

Borgerlig begravning i Vallentuna

En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. I Kapellet i Vallentuna finns möjlighet att ordna en borgerlig begravning. Rent religiösa föremål i kapellet tas då bort eller täcks över. Det lilla kapellet med ombonad interiör i varma färger erbjuder en nära och stämningsfull atmosfär. Kapellet rymmer upp till 35 sittande gäster.

Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Vallentuna. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda ceremonin, alternativt kan en egen officiant utses.

Begravningsplatser

En omtyckt begravningsplats är Vallentuna kyrkogård, vackert belägen på sluttningen invid Vallentuna kyrka, med utsikt över Vallentunasjön. Utöver traditionella kist- och urngravplatser finns här också askgravlund och minneslund. Minneslunden är välbesökt året om. Nedanför kyrkogården finns en vattentrappa med tillhörande vacker plantering och just vid detta område är det många som väljer att sitta ned en stund i stillhet och blicka ut över vyn.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Centralvägen 1, Vallentuna (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din begravningsbyrå i Vallentuna

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vallentuna. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi  tre sätt att planera begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett personligt möte med oss. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Vallentuna.

 

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Lena Thomsen

Vallentuna

“De mötte oss väl i det vi behövde. De var diskreta och på alla sätt ok.”

Tatjana Ålenius

Vallentuna

“Har fått tid för en sammanträffande redan dagen efter att jag tog kontakt med byrån. Det kändes verkligen bra! Vi hade fått svar på alla frågor. Våra önskemål blev tillgodosedda...”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Vallentuna

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.