0521 - 57 73 56 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Vänersborg

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Vänersborg

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0521 - 57 73 56 eller välj rådgivare nedan.

Din trygga begravningsbyrå i Vänersborg

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vänersborg. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Vänersborg finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Vänersborg

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0521 - 57 73 56 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Vänersborg?

Pris för begravning i Vänersborg kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0521 - 57 73 56 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0521 - 57 73 56 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0521 - 57 73 56 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Vänersborg?

Lavendlas jurister och boutredare i Vänersborg tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0521 - 57 73 56 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0521 - 57 73 56 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Vänersborg

Kristen begravning i Vänersborg kan bland annat förläggas till Vänersborgs kyrka som ligger i centrala Vänersborg. Kyrkan är från 1783 och präglas av en ljus interiör med finstämda detaljer. Kyrkan rymmer cirka 450 gäster och är även smyckad med förgyllningar och fönstermålningar.

Ett annat alternativ är Väne-Ryrs kyrka som ligger 15 km väster om Vänersborg. Detta är vit träkyrka där mycket av inredningen är bevarat från 1700-talet, bland annat altartavlan, predikstolen och läktaren med elva målningar.  Klara färger, vackra träsniderier och smidesdetaljer skapar en innerlig atmosfär i kyrkorummet.

I Vänersborg med omnejd finns flera olika kyrkor som är väl anpassade för just begravningsceremonier.

Borgerlig begravning i Vänersborg

En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. När du behöver ordna en borgerlig begravning i Vänersborg kan denna förläggas i Trons kapell. Rent religiösa föremål i kapellet tas då bort eller täcks över. Trons kapell är en byggnad i gult och vitt med grönt tak och målade fönster. Belägen vid Kapellkyrkogården som är Vänersborg äldsta kyrkogård. Interiören är stillsam med ljusa jordnära färger som bryts mot det violetta innertaket.

Vi hjälper gärna till med val av plats för borgerlig begravning i Vänersborg och om du och dina anhöriga inte vill utse en egen officiant kan en erfaren ceremonivärd rån Lavendla leda ceremonin.

Begravningsplatser

I Vänersborg går det att välja bland flera gravplatser och kyrkogårdar. Av dessa är Katrinedals kyrkogård den allra största, och idag vanligaste begravningsplatsen. Förutom kist- och urngravar, finns här också en minneslund. Här finns också ett muslimskt gravfält. Kyrkogården är mycket naturskön med träd som speglar sig i små åar och dammar. På våren kan besökare vandra genom vackra vitsippsbackar mot minneslunden.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi även hjälpa er att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Vänersborg

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie