Lavendla

Begravningsbyrå Vänersborg

Linda Myron

Carina Söderberg

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

 Begravningsbyrå Vänersborg
– På Lavendla underlättar vi för dig

Hej och välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vänersborg. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera och boka begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Vi har nämligen vidareutvecklat våra tjänster och erbjuder numera mer än bara ett fysiskt möte. Vi erbjuder även möjligheten till att ordna begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan.

Möjligheten att kunna planera begravningen per telefon eller via vår hemsida är relativt ny. Mot bakgrund av detta kan vi förstå om det känns lite obekant. Som anhörig får du dock precis samma rådgivning och service som i ett fysiskt möte. Den största skillnaden är att du får lite längre tid på dig att tänka. De beslut som du normalt måste fatta under det ca. 2-3 timmar långa mötet kan du med andra fatta hemifrån i lugn och ro. Och dessutom på en tid som passar dig. Det enda du behöver – för att kunna se hela vårt utbud – är en smartphone, en dator eller en surfplatta.

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vänersborg – vi är begravningsbyrån som underlättar för dig.

Vi finns här för er.

0520-21 13 06

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Östra Larmgatan 16, Göteborg.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 8 995:-

Kyrklig begravning i Vänersborg

Kristen begravning i Vänersborg kan bland annat förläggas till Vänersborgs kyrka som ligger i centrala Vänersborg. Kyrkan är från 1783 och präglas av en ljus interiör med finstämda detaljer. Kyrkan rymmer cirka 450 gäster och är även smyckad med förgyllningar och fönstermålningar.

Ett annat alternativ är Väne-Ryrs kyrka som ligger 15 km väster om Vänersborg. Detta är vit träkyrka där mycket av inredningen är bevarat från 1700-talet, bland annat altartavlan, predikstolen och läktaren med elva målningar.  Klara färger, vackra träsniderier och smidesdetaljer skapar en innerlig atmosfär i kyrkorummet.

I Vänersborg med omnejd finns flera olika kyrkor som är väl anpassade för just begravningsceremonier.

Få offert kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Vänersborg

En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. När du behöver ordna en borgerlig begravning i Vänersborg kan denna förläggas i Trons kapell. Rent religiösa föremål i kapellet tas då bort eller täcks över. Trons kapell är en byggnad i gult och vitt med grönt tak och målade fönster. Belägen vid Kapellkyrkogården som är Vänersborg äldsta kyrkogård. Interiören är stillsam med ljusa jordnära färger som bryts mot det violetta innertaket.

Vi hjälper gärna till med val av plats för borgerlig begravning i Vänersborg och om du och dina anhöriga inte vill utse en egen officiant kan en erfaren ceremonivärd rån Lavendla leda ceremonin.

Få offert borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni i Vänersborg

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Vänersborg hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Få offert begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Vänersborg

I Vänersborg går det att välja bland flera gravplatser och kyrkogårdar. Av dessa är Katrinedals kyrkogård den allra största, och idag vanligaste begravningsplatsen. Förutom kist- och urngravar, finns här också en minneslund. Här finns också ett muslimskt gravfält. Kyrkogården är mycket naturskön med träd som speglar sig i små åar och dammar. På våren kan besökare vandra genom vackra vitsippsbackar mot minneslunden.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi även hjälpa er att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Sök begravningshjälp i Vänersborg

Alla poster och belopp baseras på en individuell prövning av vad som anses rimligt och dödsboets ekonomi. Av det maximalt beviljade beloppet ska man dra av dödsboets tillgångar på dödsdagen och det är därför viktigt att stoppa alla typer av betalningar från dess konto snarast om man misstänker att det rör sig om ett s.k. bristbo, då begravningskostnaderna är prioriterade före alla andra typer av kostnader. Om det maximalt beviljade beloppet i det enskilda fallet är 45 500kr (motsvarande 50% av pbb 2018) och det finns tillgångar hos dödsboet på 25 000kr, så kommer endast 20 500kr att betalas av kommunen. Normalt anges belopp som procetsatser av pbb (prisbasbeloppet) som ändras varje år. År 2018 är pbb 45 500kr Kontakt med kommunen i dessa ärenden ska ske till tel. 0521-72 11 08. Förmodligen så kan beloppet även användas till kostnader för att transporera och begrava den avlidne i utlandet, vilket är i linje med Socialstyrelsens riktlinjer.

Östra Larmgatan 16, Göteborg 0520-21 13 06 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE