Lavendla 

Begravningsbyrå Vänersborg

  • Boka ett kostnadsfritt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0521 - 57 73 56 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Vänersborg med omnejd

Din trygga begravningsbyrå i Vänersborg

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vänersborg. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Vänersborg finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Vänersborg

Kristen begravning i Vänersborg kan bland annat förläggas till Vänersborgs kyrka som ligger i centrala Vänersborg. Kyrkan är från 1783 och präglas av en ljus interiör med finstämda detaljer. Kyrkan rymmer cirka 450 gäster och är även smyckad med förgyllningar och fönstermålningar.

Ett annat alternativ är Väne-Ryrs kyrka som ligger 15 km väster om Vänersborg. Detta är vit träkyrka där mycket av inredningen är bevarat från 1700-talet, bland annat altartavlan, predikstolen och läktaren med elva målningar.  Klara färger, vackra träsniderier och smidesdetaljer skapar en innerlig atmosfär i kyrkorummet.

I Vänersborg med omnejd finns flera olika kyrkor som är väl anpassade för just begravningsceremonier.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Vänersborg

En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. När du behöver ordna en borgerlig begravning i Vänersborg kan denna förläggas i Trons kapell. Rent religiösa föremål i kapellet tas då bort eller täcks över. Trons kapell är en byggnad i gult och vitt med grönt tak och målade fönster. Belägen vid Kapellkyrkogården som är Vänersborg äldsta kyrkogård. Interiören är stillsam med ljusa jordnära färger som bryts mot det violetta innertaket.

Vi hjälper gärna till med val av plats för borgerlig begravning i Vänersborg och om du och dina anhöriga inte vill utse en egen officiant kan en erfaren ceremonivärd rån Lavendla leda ceremonin.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Vänersborg går det att välja bland flera gravplatser och kyrkogårdar. Av dessa är Katrinedals kyrkogård den allra största, och idag vanligaste begravningsplatsen. Förutom kist- och urngravar, finns här också en minneslund. Här finns också ett muslimskt gravfält. Kyrkogården är mycket naturskön med träd som speglar sig i små åar och dammar. På våren kan besökare vandra genom vackra vitsippsbackar mot minneslunden.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi även hjälpa er att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Vänersborg

Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pär Fürst Nilsén

Pär Fürst Nilsén

Sångare
Läs mer om Pär
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie
Vill du synas här? Kontakta oss