Lavendla 

Begravningsbyrå Vänersborg

0521 - 57 73 56 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Maria Backman

Läs mer om Maria

Jeanette Åkerlund

Läs mer om Jeanette

Marina Schade

Läs mer om Marina

Henny Östlund

Läs mer om Henny

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Vänersborg

Kristen begravning i Vänersborg kan bland annat förläggas till Vänersborgs kyrka som ligger i centrala Vänersborg. Kyrkan är från 1783 och präglas av en ljus interiör med finstämda detaljer. Kyrkan rymmer cirka 450 gäster och är även smyckad med förgyllningar och fönstermålningar.

Ett annat alternativ är Väne-Ryrs kyrka som ligger 15 km väster om Vänersborg. Detta är vit träkyrka där mycket av inredningen är bevarat från 1700-talet, bland annat altartavlan, predikstolen och läktaren med elva målningar.  Klara färger, vackra träsniderier och smidesdetaljer skapar en innerlig atmosfär i kyrkorummet.

I Vänersborg med omnejd finns flera olika kyrkor som är väl anpassade för just begravningsceremonier.

Borgerlig begravning i Vänersborg

En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. När du behöver ordna en borgerlig begravning i Vänersborg kan denna förläggas i Trons kapell. Rent religiösa föremål i kapellet tas då bort eller täcks över. Trons kapell är en byggnad i gult och vitt med grönt tak och målade fönster. Belägen vid Kapellkyrkogården som är Vänersborg äldsta kyrkogård. Interiören är stillsam med ljusa jordnära färger som bryts mot det violetta innertaket.

Vi hjälper gärna till med val av plats för borgerlig begravning i Vänersborg och om du och dina anhöriga inte vill utse en egen officiant kan en erfaren ceremonivärd rån Lavendla leda ceremonin.

Begravningsplatser

I Vänersborg går det att välja bland flera gravplatser och kyrkogårdar. Av dessa är Katrinedals kyrkogård den allra största, och idag vanligaste begravningsplatsen. Förutom kist- och urngravar, finns här också en minneslund. Här finns också ett muslimskt gravfält. Kyrkogården är mycket naturskön med träd som speglar sig i små åar och dammar. På våren kan besökare vandra genom vackra vitsippsbackar mot minneslunden.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi även hjälpa er att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Din trygga begravningsbyrå i Vänersborg

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vänersborg. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Vänersborg finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Titti Svensson

Vänersborg

“Vänligt bemötande både via mail och telefon. Smidigt,lätt och snabb service.Kändes bra rakt igenom.Seriösa.Bra priser inte minst.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Vänersborg

22800 kr - totalt maxbelopp

15900 kr - kan användas till begravning

6800 kr - kan användas till gravsten

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.