Lavendla

Begravningsbyrå Värnamo

Jennie Espinoza

Carina Söderberg

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Värnamo – Lavendla

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå i Värnamo. När det är dags att planera en begravning, kan det kännas tungt att gå igenom alla olika delar. Vi finns därför till för er som anhöriga, för att underlätta processen samt för att kunna tillhandahålla lösningar som passar just er. Ofta bor släktingar inte på samma ort, och planering kan bli knepigt. Därför har vi på Lavendla tagit till vara på de tekniska lösningar som finns tillgängliga idag, och ni kan enkelt sköta bokningen online via vår hemsida, på telefon eller i ett möte. Tillsammans kan vi gå igenom alla de olika delarna och besluta oss för den ceremoni som ni önskar. Inga förfrågningar eller önskemål är för stora eller för små, och vi kommer att göra vårt yttersta för att ert avsked blir så som ni, och era nära och kära hade önskat. Ni kommer alltid att bemötas med omtanke, värme och engagemang, något som vi på Lavendla använder oss som våra ledord.

Lavendla är en modern begravningsentreprenör i Värnamo

Lavendlas ledord är omtanke, värme och engagemang. Detta kan vi erbjuda er som anhöriga under planeringen av begravning för era nära och kära. Med moderna lösningar online kan vi se till att sköta hela beställningen så strömlinjeformat som möjligt för att säkerställa en stressfri och enkel planering av ert avsked. Vi ser till att ni inte känner någon tidspress under planeringen, och före begravningen går vi igenom hela akten och stämmer av så att allt är enligt era önskemål. Hos oss på Lavendla begravningsbyrå finns professionella och kunniga medarbetare, som är vana att hjälpa till under svåra stunder. Hos oss kan alla känna sig lugna, trygga och väl omhändertagna. Välkommen.

Vi finns här för er.

036-16 44 45

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Värnamo

I Värnamo sker de flesta begravningarna i Uppståndelsekapellet och i Fryele och Nydala sker de i respektive kyrka. Fryele kyrka är en liten och vacker kyrka som går helt i ljusa toner av grått och vitt. Med de vackra träskulpturerna och sniderierna från 1600-talet är kyrkan exceptionellt vacker i sin enkelhet. Även Nydala kyrka går i samma toner av grått och vitt, och är en medeltida stenkyrka som har en genuin värme och ett påtagligt lugn. Församlingen lånar ut ett bårtäcke som även det går i grått och vitt, och passar därmed in i kyrkornas övriga inredning.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Värnamo

Uppståndelsekapellet i Värnamo är öppet för alla oavsett religiös tillhörighet. Det används också vid borgerliga begravningsceremonier. Uppståndelsekapellet är en modern tegelbyggnad som även på insidan har tegelväggar samt vackra stora väggmålningar som ger kapellet ett trevligt och nutida utseende. I Kapellet kan du välja att spela egen musik från medhavd CD-skiva eller smartphone. Du kan även anlita en musiker eller organist för ceremonin.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Värnamo

Det finns fyra olika begravningsplatser i Värnamo. Värnamo Norra kyrkogård ligger vackert beläget vid Lagans vattendrag, och kyrkogården kommer även att expandera mot Prostsjön och kan därmed erbjuda en av de vackraste tänkbara platserna för den sista vilan. I anknytning till Fryele kyrka finner vi Fryele kyrkogård som i dagsläget enbart har kistgravar. Det finns dock möjlighet även till urngravar. Kyrkogården är lugn och välskött, med vackra gångar och stora träd som kantar hela begravningsplatsen. Nydala kyrkogård som anordnats i samband med klostrets byggande på 1200-talet är en harmonisk och vacker kyrkogård med stora grönområden och enkla planteringar som ger hela området ett fridfullt och enkelt elegant utseende. Detta välskötta område har i dagsläget ca 800 gravar.

Sök begravningshjälp i Värnamo

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE