rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Västervik

Kontakta oss

Begravningsbyrå Västervik
– Personlig rådgivare hjälper dig hela vägen

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Västervik. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Västervik.

Vi hjälper dig med begravning i Västervik

Kontakta oss

Ring oss på 0490 - 76 22 63 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Västervik

Lavendla begravningsbyrå i Västervik hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Västervik

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Västervik

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Västervik

Två ståtliga och pampiga kyrkor i Västervik, S:ta Gertrud och St. Petri kyrka är båda lika vackra både invändigt och utvändigt. Båda kyrkorna går i vitt och grönt, likasom de bårtäcken som man utan kostnad kan låna om man vill ha det istället för annan kistdekoration. De vit-gröna bårtäckena är helt utan religiösa symboler och kan således även användas vid borgerliga begravningar. Utöver de två grön-vita, finns även ett bårtäcke i blå-grön nyans med ett guldbroderat kors. Organister erbjuds som vanligt vid kristna begravningar, och S:ta Gertruds kyrka som har hela tre orglar, har en fantastisk akustik som gör att ceremonin blir lika vacker som kyrkan i sig. Vid önskemål kan även egen musik medtas, och detta kan kommas överens om i förväg med kyrkans musiker. Vi kan givetvis hjälpa er med detta under planeringen.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Västervik

För de som vill ha en borgerlig begravning i Västervik är Sankta Maria kapell ett utmärkt val av lokal. Kapellet används i huvudsak som begravningskapell och här utförs cirka 250 förrättningar per år. Kapellet är uträttat i tegel, och har en sparsam och enkel inredning. I fokus står ett runt målat fönster, som förvisso har en korssymbol, men då fönstret är oerhört vackert uppskattas det för sitt utseende, och brukar inte behöva täckas över vid icke-religiösa begravningar. För de som önskar, kan även ett bårtäcke lånas ut utan religiösa symboler. Täcket är vitt med gröna sidor, och passar vackert in med glaset i det stora fönstret vilket skapar en vacker helhet till begravningen.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

På nya kyrkogården i Västervik finner man en lugn oas som är en vacker och välskött plats för den sista vilan. På denna kyrkogård finns kistgravar, urngravar, en minneslund samt en askgravlund. Det finns även en muslimsk begravningsplats i anslutning till kyrkogården. Hela området har ett underbart ljus som filtreras i de storvuxna trädens toppar, och området har ett påtagligt lugn och en värme som man inte kan ta miste på. De vackra björkarna ramar in kyrkogården på ett fint sätt, och de smala grusgångarna letar sig igenom såväl äldre gravar med grus som de nyare gräsbetäckta lundarna där man kan sitta en stund och samla tankarna.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre