Lavendla 

Begravningsbyrå Västervik

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Begravningsbyrå Västervik
– Personlig rådgivare hjälper dig hela vägen

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Västervik. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Västervik.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Västervik

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Tord Svensson

Västervik

“Fungerade problemfritt från början till slut.”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Västervik med omnejd

Två ståtliga och pampiga kyrkor i Västervik, S:ta Gertrud och St. Petri kyrka är båda lika vackra både invändigt och utvändigt. Båda kyrkorna går i vitt och grönt, likasom de bårtäcken som man utan kostnad kan låna om man vill ha det istället för annan kistdekoration. De vit-gröna bårtäckena är helt utan religiösa symboler och kan således även användas vid borgerliga begravningar. Utöver de två grön-vita, finns även ett bårtäcke i blå-grön nyans med ett guldbroderat kors. Organister erbjuds som vanligt vid kristna begravningar, och S:ta Gertruds kyrka som har hela tre orglar, har en fantastisk akustik som gör att ceremonin blir lika vacker som kyrkan i sig. Vid önskemål kan även egen musik medtas, och detta kan kommas överens om i förväg med kyrkans musiker. Vi kan givetvis hjälpa er med detta under planeringen.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Västervik

För de som vill ha en borgerlig begravning i Västervik är Sankta Maria kapell ett utmärkt val av lokal. Kapellet används i huvudsak som begravningskapell och här utförs cirka 250 förrättningar per år. Kapellet är uträttat i tegel, och har en sparsam och enkel inredning. I fokus står ett runt målat fönster, som förvisso har en korssymbol, men då fönstret är oerhört vackert uppskattas det för sitt utseende, och brukar inte behöva täckas över vid icke-religiösa begravningar. För de som önskar, kan även ett bårtäcke lånas ut utan religiösa symboler. Täcket är vitt med gröna sidor, och passar vackert in med glaset i det stora fönstret vilket skapar en vacker helhet till begravningen.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Västervik

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Västervik hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Västervik

På nya kyrkogården i Västervik finner man en lugn oas som är en vacker och välskött plats för den sista vilan. På denna kyrkogård finns kistgravar, urngravar, en minneslund samt en askgravlund. Det finns även en muslimsk begravningsplats i anslutning till kyrkogården. Hela området har ett underbart ljus som filtreras i de storvuxna trädens toppar, och området har ett påtagligt lugn och en värme som man inte kan ta miste på. De vackra björkarna ramar in kyrkogården på ett fint sätt, och de smala grusgångarna letar sig igenom såväl äldre gravar med grus som de nyare gräsbetäckta lundarna där man kan sitta en stund och samla tankarna.