Lavendla 

Begravningsbyrå Västervik

 • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
 • Vi har lång och bred lokalkännedom
 • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig

Robert Winge

Läs mer om Robert

Anneli Schnell

Läs mer om Anneli
0490 - 76 22 63 Storgatan 10, Västervik (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc
Filter

Kyrklig begravning i Västervik

Två ståtliga och pampiga kyrkor i Västervik, S:ta Gertrud och St. Petri kyrka är båda lika vackra både invändigt och utvändigt. Båda kyrkorna går i vitt och grönt, likasom de bårtäcken som man utan kostnad kan låna om man vill ha det istället för annan kistdekoration. De vit-gröna bårtäckena är helt utan religiösa symboler och kan således även användas vid borgerliga begravningar. Utöver de två grön-vita, finns även ett bårtäcke i blå-grön nyans med ett guldbroderat kors. Organister erbjuds som vanligt vid kristna begravningar, och S:ta Gertruds kyrka som har hela tre orglar, har en fantastisk akustik som gör att ceremonin blir lika vacker som kyrkan i sig. Vid önskemål kan även egen musik medtas, och detta kan kommas överens om i förväg med kyrkans musiker. Vi kan givetvis hjälpa er med detta under planeringen.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Västervik

För de som vill ha en borgerlig begravning i Västervik är Sankta Maria kapell ett utmärkt val av lokal. Kapellet används i huvudsak som begravningskapell och här utförs cirka 250 förrättningar per år. Kapellet är uträttat i tegel, och har en sparsam och enkel inredning. I fokus står ett runt målat fönster, som förvisso har en korssymbol, men då fönstret är oerhört vackert uppskattas det för sitt utseende, och brukar inte behöva täckas över vid icke-religiösa begravningar. För de som önskar, kan även ett bårtäcke lånas ut utan religiösa symboler. Täcket är vitt med gröna sidor, och passar vackert in med glaset i det stora fönstret vilket skapar en vacker helhet till begravningen.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

På nya kyrkogården i Västervik finner man en lugn oas som är en vacker och välskött plats för den sista vilan. På denna kyrkogård finns kistgravar, urngravar, en minneslund samt en askgravlund. Det finns även en muslimsk begravningsplats i anslutning till kyrkogården. Hela området har ett underbart ljus som filtreras i de storvuxna trädens toppar, och området har ett påtagligt lugn och en värme som man inte kan ta miste på. De vackra björkarna ramar in kyrkogården på ett fint sätt, och de smala grusgångarna letar sig igenom såväl äldre gravar med grus som de nyare gräsbetäckta lundarna där man kan sitta en stund och samla tankarna.

Läs mer Läs mindre
Storgatan 10, Västervik (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Begravningsbyrå Västervik
– Personlig rådgivare hjälper dig hela vägen

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Västervik. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Västervik.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Tord Svensson

Västervik

“Fungerade problemfritt från början till slut.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Västervik

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.