Begravningsbyrå Vetlanda
– Tryggt, Enkelt och Prisvärt med Lavendla

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera och boka begravningen online hemifrån. Ingen tidspress och ingen oro för att uttrycka sorg inför främmande människor.
Om du hellre önskar, tar vi emot er på telefon 036-16 44 45, och hjälper er genom beställningen. Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Vi finns här för er.

036-16 44 45

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Vetlanda

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken. Ceremonin sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning, innefattande bl a ett griftetal om den avlidne från församlingens präst, överlåtelse samt avsked. Orgelmusik och utvalda psalmer sätter en personlig och vacker prägel på ceremonin. Präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt om den avlidne är medlem i Svenska kyrkan. Kyrklig begravning kan även ske i andra kyrkliga samfund. Oavsett vilket, hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå er att ordna ceremonin, så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Vi på Lavendla begravningsbyrå Vetlanda hjälper er ordna en fin kyrklig begravning. Följande kyrkor ligger i Vetlanda kommun:

Alseda kyrka, Björkö kyrka, Bäckaby kyrka, Ekenässjöns kyrka, Fröderyds kyrka, Karlstorps kyrka, Korsberga kyrka, Lannaskede gamla kyrka, Lannaskede-Myresjö kyrka, Lemnhults kyrka, Myresjö gamla kyrka, Nye kyrka, Näsby kyrka, Näshults kyrka, Nävelsjö kyrka, Ramkvilla kyrka, Skede kyrka, Skirö kyrka, Stenberga kyrka, Södra Solberga kyrka, Vetlanda kyrka och Ökna kyrka.

Börja här

Borgerlig begravning i Vetlanda

En borgerlig begravning är fri att utforma efter egna önskemål. Kanske ville den avlidne ha en viss musikant som spelar eller ha ett stycke uppläst från dennes favoritförfattare? Det är upp till anhöriga att själva utifrån den avlidnes önskemål bestämma detta. Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling, är det ändå vanligt att ceremonin har vissa religiösa inslag, då exempelvis psalmsång skapar en fin stämning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant som kan vara antingen en erfaren officiant från Lavendla, eller kanske en nära vän till den avlidne. Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper er ordna så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Lavendla begravningsbyrå Vetlanda hjälper er som önskar att ordna en minnesvärd borgerlig begravning. Tillsammans med vår lokala officiant i Vetlanda går ni igenom och planerar en fin och minnesvärd begravningsceremoni.

Normalt används församlingens kapell vid borgerliga begravningar, som upplåts kostnadsfritt. Ett av dessa i Vetlanda är Uppståndelsekapellet på kapellkyrkogården i Vetlanda

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Vetlanda

Lavendla Begravningsbyrå Vetlanda hjälper naturligtvis er även med valet av gravplats. Beroende på vilken typ av gravsättning man önskar så är olika gravplatser lämpliga.

Inom Vetlanda pastorat finns det kyrkogårdar i Björkö, Näsby, Vetlanda och Nävelsjö.

Skogskyrkogården i Vetlanda är en utav dessa och består utav två delar, dels en parkkyrkogårdsdel samt en äldre och fridfull skogskyrkogård. På denna kyrkogård finns det möjlighet till kist- och urngravplatser samt minneslund. Det finns även möjlighet till gravplats för andra religioner, exempelvis muslimer.

Några ytterligare kyrkogårdar i Vetlanda kommun:

Alseda kyrkogård, Bäckaby kyrkogård, Fröderyds kyrkogård, Karlstorp kyrkogård, Lannaskede kyrkogård, Lannaskede-Myresjö kyrkogård, Myresjö gamla kyrkogård, Ramkvilla kyrkogård, Skede kyrkogård, Skirö kyrkogård, Vetlanda kyrkogård och Ökna kyrkogård.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE