Lavendla 

Begravningsbyrå Vimmerby

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Begravningsbyrå Vimmerby
– Tryggt enkelt och prisvärt med Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vimmerby. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vimmerby. Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Vimmerby

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Richard Palusaar

“Jag anlitade Lavendla då min far gick bort. De var lätta att få kontakt med och kommunicerade klart och tydligt. Deras åtaganden sköttes effektivt och utan krångel. De tog hänsyn...”

Gunvor

“Jag valde Lavendla utan att tidigare haft vetskap om denna begravningsbyrå.Läste tidigare positiva omdömen och bestämde mig därefter. Allt har fungerat väldigt bra,snabbt,effektivt och med ett varmt och vänligt bemötande.”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Sabine

“Jag kan verkligen rekommendera Lavendla. Jag blev bemött med värme, engagemang och värdighet från start till mål. Det kändes personligt trots att kontakten skedde genom telefon och e-post. Jag och...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Vimmerby med omnejd

Kristen begravning i Vimmerby kan bland annat äga rum i Vimmerby kyrka. Från taket hänger åtta ljuskronor i mässing, som tillsammans med förgyllda detaljer ger lyster åt interiören. Djupa fönstervalv ger ett effektfullt ljusinsläpp. Det är en fin balans mellan olika färgnyanser i inredningen, där en grågrön ton är basen.

Ett annat alternativ för ceremonin är Storebro kyrka. En röd träbyggnad i naturnära Storebro; där Stångån ändrar riktning och flyter mot norr. Interiören är enkel och ljus, med hantverk i ädelträ, tillverkat av Storebro-konstnären och rektorn Axel Nilsson. Där ingår altarkrucifixet, dopfunten, dopljusstaken, processionskorset, de åtta takkronorna samt sniderier. De kyrkliga textilierna går i de liturgiska färgerna.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Vimmerby

En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. En lokal som är tillgänglig för borgerlig ceremoni i Vimmerby är S:t Johannes kapell, som ligger vackert vid Vimmerby kyrkogård. Rent religiösa föremål i kapellet tas då bort eller täcks över. Kapellet är en vit byggnad med tegeltak. Interiören är enkel i ljusa träslag och belysning från glasarmatur i tak och på väggar.

Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Vimmerby med omnejd. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda ceremonin men du kan även utse en egen officiant till ceremonin.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Vimmerby

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Vimmerby hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Vimmerby

Vimmerby kyrkogård är en lummig parkkyrkogård. Här vilar bland andra Astrid Lindgren. På samma kyrkogård hittade hon själv inspiration. Astrid tyckte om att strosa på kyrkogårdar och fundera, och på ett gravkors läste hon ”Här vila späda bröderna Fahlén, döda 1860”. Det gav första inspirationen till Bröderna Lejonhjärta.  Vimmerby kyrkogård erbjuder utöver kist- och urngravar även minneslund och askgravlund.

I trakten finns flera vackra kyrkogårdar. När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.