0492 - 65 10 64 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Vimmerby

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Vimmerby

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0492 - 65 10 64 eller välj rådgivare nedan.

Begravningsbyrå Vimmerby
– Tryggt enkelt och prisvärt med Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vimmerby. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vimmerby. Vi gör det svåra lättare.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Vimmerby

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0492 - 65 10 64 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Vimmerby?

Pris för begravning i Vimmerby kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0492 - 65 10 64 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0492 - 65 10 64 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0492 - 65 10 64 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Vimmerby?

Lavendlas jurister och boutredare i Vimmerby tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0492 - 65 10 64 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0492 - 65 10 64 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Vimmerby

En kyrklig begravning i Vimmerby kan bland annat äga rum i Vimmerby kyrka. Från taket hänger åtta ljuskronor i mässing, som tillsammans med förgyllda detaljer ger lyster åt interiören. Djupa fönstervalv ger ett effektfullt ljusinsläpp. Det är en fin balans mellan olika färgnyanser i inredningen, där en grågrön ton är basen.

Ett annat alternativ för ceremonin är Storebro kyrka. En röd träbyggnad i naturnära Storebro; där Stångån ändrar riktning och flyter mot norr. Interiören är enkel och ljus, med hantverk i ädelträ, tillverkat av Storebro-konstnären och rektorn Axel Nilsson. Där ingår altarkrucifixet, dopfunten, dopljusstaken, processionskorset, de åtta takkronorna samt sniderier. De kyrkliga textilierna går i de liturgiska färgerna.

Borgerlig begravning i Vimmerby

En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. En lokal som är tillgänglig för borgerlig ceremoni i Vimmerby är S:t Johannes kapell, som ligger vackert vid Vimmerby kyrkogård. Rent religiösa föremål i kapellet tas då bort eller täcks över. Kapellet är en vit byggnad med tegeltak. Interiören är enkel i ljusa träslag och belysning från glasarmatur i tak och på väggar.

Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Vimmerby med omnejd. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda ceremonin men du kan även utse en egen officiant till ceremonin.

Begravningsplatser

Vimmerby kyrkogård är en lummig parkkyrkogård. Här vilar bland andra Astrid Lindgren. På samma kyrkogård hittade hon själv inspiration. Astrid tyckte om att strosa på kyrkogårdar och fundera, och på ett gravkors läste hon “Här vila späda bröderna Fahlén, döda 1860”. Det gav första inspirationen till Bröderna Lejonhjärta.  Vimmerby kyrkogård erbjuder utöver kist- och urngravar även minneslund och askgravlund.

I trakten finns flera vackra kyrkogårdar. När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.