Lavendla 

Begravningsbyrå Vimmerby

 • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
 • Vi har lång och bred lokalkännedom
 • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig

Robert Winge

Läs mer om Robert

Anneli Schnell

Läs mer om Anneli
0492 - 65 10 64 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc
Filter

Kyrklig begravning i Vimmerby

En kyrklig begravning i Vimmerby kan bland annat äga rum i Vimmerby kyrka. Från taket hänger åtta ljuskronor i mässing, som tillsammans med förgyllda detaljer ger lyster åt interiören. Djupa fönstervalv ger ett effektfullt ljusinsläpp. Det är en fin balans mellan olika färgnyanser i inredningen, där en grågrön ton är basen.

Ett annat alternativ för ceremonin är Storebro kyrka. En röd träbyggnad i naturnära Storebro; där Stångån ändrar riktning och flyter mot norr. Interiören är enkel och ljus, med hantverk i ädelträ, tillverkat av Storebro-konstnären och rektorn Axel Nilsson. Där ingår altarkrucifixet, dopfunten, dopljusstaken, processionskorset, de åtta takkronorna samt sniderier. De kyrkliga textilierna går i de liturgiska färgerna.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Vimmerby

En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. En lokal som är tillgänglig för borgerlig ceremoni i Vimmerby är S:t Johannes kapell, som ligger vackert vid Vimmerby kyrkogård. Rent religiösa föremål i kapellet tas då bort eller täcks över. Kapellet är en vit byggnad med tegeltak. Interiören är enkel i ljusa träslag och belysning från glasarmatur i tak och på väggar.

Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Vimmerby med omnejd. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda ceremonin men du kan även utse en egen officiant till ceremonin.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Vimmerby kyrkogård är en lummig parkkyrkogård. Här vilar bland andra Astrid Lindgren. På samma kyrkogård hittade hon själv inspiration. Astrid tyckte om att strosa på kyrkogårdar och fundera, och på ett gravkors läste hon ”Här vila späda bröderna Fahlén, döda 1860”. Det gav första inspirationen till Bröderna Lejonhjärta.  Vimmerby kyrkogård erbjuder utöver kist- och urngravar även minneslund och askgravlund.

I trakten finns flera vackra kyrkogårdar. När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Begravningsbyrå Vimmerby
– Tryggt enkelt och prisvärt med Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vimmerby. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vimmerby. Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Vimmerby

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.