Lavendla 

Begravningsbyrå Ystad

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Din begravningsbyrå i Ystad – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ystad. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Ystad.

 

Lavendla begravningsbyrå Ystad

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Kungsgatan 20A, Malmö.

Berättelser från kunder

Helén Abrahamsson

Ystad

“Jag är nöjd på alla sätt o vis.”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Marie Sandström

Marie, eller Majsan som vi också kallar henne, tycker om att ta tillvara på livet. Hon yogar, springer, seglar och åker skidor. Ett annat stort intresse är att resa. Gärna långt bort och länge. Sedan har hon också en sida som gillar att göra ingenting. Att bara vara.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Ystad med omnejd

Kristen begravning i Ystad kan bland annat äga rum i medeltida Klosterkyrkan. Stora fönster bakom altaret släpper in ljus i salen med höga välvda vitkalkade tak och väggar med tegeldetaljer. Avskalad träinredning och vackra takkronor skapar en balanserad interiör. Här finns 225 sittplatser, varav 25 med skymd sikt. Runt klostret ligger ett rosarium med doftande rosor och en örtagård. Invid klosterdammen prunkar en pionträdgård.

Ett annat alternativ är Uppståndelsens kapell, där flest begravningar äger rum. Det ligger på Nya kyrkogården i Ystads västra utkant, med utsikt över havet också inifrån ceremonirummet. Kapellet har 88 sittplatser grupperade runt katafalken mitt i rummet. Genom ena långsidans låga fönster syns havet. Längst fram i kapellet finns en oval mosaikvägg i blått, grått och grönt glas som avbildar Uppståndelsen. Konstnären bakom verket är Ejnar Nettelbladt. I båda lokalerna finns möjlighet till levande musik och att spela upp CD-skiva.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Ystad

En borgerlig begravning är mer fri i sin utformning och kan genomföras i princip vart som helst, t.ex. vid en sjö, i ett skogsbryn, i en privat trädgård i eller i en lokal som anses lämplig för ceremonin. I Ystad kan borgerlig begravning erbjudas både i Klosterkyrkan och Uppståndelsens kapell, som beskrivs ovan. Rent religiösa föremål i kapellet kan då plockas undan eller täckas över. En borgerlig officiant från trakten kan sköta ceremonin utifrån dina önskemål. Det är också helt fritt att exempelvis låta någon närstående leda ceremonin. Vanliga inslag vid en borgerlig begravning är tal, diktläsning, musik och sång. Ljudanläggning för CD-skiva finns på plats.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Ystad hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Ystad

Nya kyrkogården och Västra kyrkogården ligger tillsammans i utkanten av Ystad. Här möts grönska, himmel och hav – det är en lämplig plats för avsked och rofylld vila. På Nya kyrkogården finns traditionella gravplatser, Västra kyrkogården erbjuder utöver urngravplats, askgravlund, askgravplats och minneslund. När vi planerar begravningen tillsammans kan vi även hjälpa till att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.