Lavendla

Begravningsbyrå Ystad

Kristina Wessman

Lavendla Begravningsbyrå P. Gårdell

Peter Gårdell

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Ystad – Lavendla

När du behöver en trygg och engagerad begravningsbyrå i Ystad med omnejd så finns Lavendla här för dig. Vi guidar dig genom de olika momenten inför, under och efter begravningen. Fokus ligger på vad du och din familj vill ha för alternativ, oavsett om det rör sig om en borgerlig, kyrklig eller annan religiös begravning. Hos oss kan du boka både online, via telefon eller i möte. Vi är flexibla när det gäller mötessätt.

Lavendla är en modern begravningsentreprenör i Ystad

Lavendla är en tillgänglig begravningsentreprenör som ser till att geografiska avstånd inte hindrar olika familjemedlemmar att delta i planeringen. Med vår online- och telefonbokning samt dagens tekniska kommunikationsmedel kan alla känna sig delaktiga i förberedelserna. Fyll i kontaktformulär eller mejla oss på [email protected] så hör vi av oss inom kort.

Vi finns här för er.

0411-19 691

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Kungsgatan 20A, Malmö.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Ystad med omnejd

Kristen begravning i Ystad kan bland annat äga rum i medeltida Klosterkyrkan. Stora fönster bakom altaret släpper in ljus i salen med höga välvda vitkalkade tak och väggar med tegeldetaljer. Avskalad träinredning och vackra takkronor skapar en balanserad interiör. Här finns 225 sittplatser, varav 25 med skymd sikt. Runt klostret ligger ett rosarium med doftande rosor och en örtagård. Invid klosterdammen prunkar en pionträdgård.

Ett annat alternativ är Uppståndelsens kapell, där flest begravningar äger rum. Det ligger på Nya kyrkogården i Ystads västra utkant, med utsikt över havet också inifrån ceremonirummet. Kapellet har 88 sittplatser grupperade runt katafalken mitt i rummet. Genom ena långsidans låga fönster syns havet. Längst fram i kapellet finns en oval mosaikvägg i blått, grått och grönt glas som avbildar Uppståndelsen. Konstnären bakom verket är Ejnar Nettelbladt. I båda lokalerna finns möjlighet till levande musik och att spela upp CD-skiva.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Ystad

En borgerlig begravning är mer fri i sin utformning och kan genomföras i princip vart som helst, t.ex. vid en sjö, i ett skogsbryn, i en privat trädgård i eller i en lokal som anses lämplig för ceremonin. I Ystad kan borgerlig begravning erbjudas både i Klosterkyrkan och Uppståndelsens kapell, som beskrivs ovan. Rent religiösa föremål i kapellet kan då plockas undan eller täckas över. En borgerlig officiant från trakten kan sköta ceremonin utifrån dina önskemål. Det är också helt fritt att exempelvis låta någon närstående leda ceremonin. Vanliga inslag vid en borgerlig begravning är tal, diktläsning, musik och sång. Ljudanläggning för CD-skiva finns på plats.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Ystad

Nya kyrkogården och Västra kyrkogården ligger tillsammans i utkanten av Ystad. Här möts grönska, himmel och hav – det är en lämplig plats för avsked och rofylld vila. På Nya kyrkogården finns traditionella gravplatser, Västra kyrkogården erbjuder utöver urngravplats, askgravlund, askgravplats och minneslund. När vi planerar begravningen tillsammans kan vi även hjälpa till att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Sök begravningshjälp i Ystad

Kungsgatan 20A, Malmö 0411-19 691 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE