Värme, omtanke och engagemang

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Ystad gör det enkelt och tryggt för er anhöriga att ordna begravning i Ystad. Hos oss kan ni i lugn och ro boka begravningen hemifrån via vår hemsida. Ni behöver inte oroa er för någon tidspress eller yttre påverkan. Det är ni själva som gör valen och behöver ni hjälp från begravningsrådgivare, är vi på Lavendla Begravningsbyrå Ystad aldrig mer än ett samtal bort på 0411-19 691.

Ring oss: 0411-19 691  |  Maila oss: [email protected] | Besök oss: Kungsgatan 20A, Malmö

Välkommen att kontakta oss när ni känner för det.

Vi finns här för er.

0411-19 691

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Kungsgatan 20A, Malmö.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Ystad

En kyrklig begravning är ett traditionsenligt och fint sätt att hedra en avliden. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Ystad hjälper er att ordna en kyrklig begravning i någon av kyrkorna i Ystad. Efter att ni har bokat begravning hos oss kommer församlingens präst att kontakta er. Ni går då igenom ceremonin och berättar om den avlidnes väg i livet. Utifrån det sätter prästen ihop det griftetal som denne håller under ceremonin, som i övrigt enligt tradition följer Svenska kyrkans ordning. En av kyrkorna i Ystad, den kanske mest kända är S:ta Maria kyrka, i folkmun kallad Mariakyrkan. Mariakyrkan ligger centralt belägen i Ystad och rymmer upp till 350 personer. Mariakyrkan som uppfördes på 1200-talet, är en av Skånes äldsta tegelkyrkor. Har ni frågor kring begravning i allmänhet eller kyrklig begravning i synnerhet är vi på Lavendla Begravningsbyrå Ystad alltid till er hjälp. Välkommen att kontakta oss.

Även dessa kyrkor finns i Ystads kommun: Baldringe kyrka (se bild), Bjäresjö kyrka, Borrie kyrka, Bromma kyrka, Glemminge kyrka, Hedeskoga kyrka, Högestads kyrka, Hörups kyrka, Ingelstorps kyrka, Löderups kyrka, Marsvinsholms kyrka, Sankt Petri kyrka, Sjörups kyrka, Skårby kyrka, Snårestads kyrka, Stora Herrestads kyrka, Stora köpinge kyrka, Sövestads kyrka, Valleberga kyrka, Vallösa kyrka och Öja kyrka.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Ystad.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Ystad

Borgerlig begravning har på senare år blivit allt mer populärt. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Ystad hjälper er gärna att ordna en fin och minnesvärd borgerlig begravning i Ystad. En borgerlig begravning, där ni anhöriga tillsammans med en borgerlig officiant utformar ceremonin efter eget tycke och smak. Ofta består en borgerlig begravning av vissa religiösa inslag trots att det inte finns någon direkt religiös koppling. Men det är helt upp till er anhöriga att bestämma. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Ystad finns till er hjälp om ni har några frågor. En borgerlig begravning i Ystad kan genomföras i Uppståndelsens kapell som ligger vackert beläget i Ystads västra delar på Nya kyrkogården. Uppståndelsens kapell som invigdes år 1956 rymmer 88 personer. Även Birgittakapellet ligger i Ystad men det är inte lämpligt som begravningskapell.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Ystad.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Ystad

Nya kyrkogården är från år 1885 och ligger som sagt vackert beläget med utsikt över havet. Här finns traditionella gravplatser i olika former. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Ystad hjälper er med gravsättning enligt era önskemål. Andra gravplatser i Ystads kommun är: Baldringe kyrkogård, Bjäresjö kyrkogård, Borrie kyrkogård, Bromma kyrkogård, Glemminge nya och gamla kyrkogårdar, Hedeskogas kyrkogård, Högestads kyrkogård, Hörup kyrkogård, Ingelstorp kyrkogård, Löderups nya och gamla kyrkogårdar, Marsvinsholms kyrkogård, S:t Herrestads nya och gamla kyrkogårdar, S:t Köpinge kyrkogård, Sjörups kyrkogård, Skårby kyrkogård, Snårestads kyrkogård, Sövestads kyrkogård, Valleberga kyrkogård, Vallösa kyrkogård och Öja kyrkogård.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE