Hem / Carina Davidell
Bild på Carina Davidell

Carina Davidell

Begravningsrådgivare & Boutredare

4.85 i genomsnitt. (91 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på engelska, tyska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Jag är en västkustbo som har en fot i Schweiz och en i Sverige. Efter nästan 20 år som ung i Zürich återvände jag till Sverige med mina två små barn för nu 20 år sedan. Jag studerade till socionom vid Lunds universitet för att göra skillnad och göra gott på riktigt. Insåg efter ett par år efter insatser inom olika verksamheter och på olika positioner att en socionoms insatser inte styrs av lagar och individers behov utan helt av politik och pengar, vilket omöjliggjorde fortsatt arbete för mig.

I mitt sökande efter ett alternativ snubblade jag över Lavendla, som jag nu har haft som uppdragsgivare i flera år.

Därför blev jag rådgivare

Jag önskade göra något som gav mig tid och frihet att uppleva mer av mina barns vardag under deras uppväxt. På Lavendla kunde jag också få vara den jag ville vara som socionom. Min bakgrund och livserfarenhet gör att jag kan möta olika typer av människor där de befinner sig i eller utanför sorgeprocessen. Det gör jag personligt, med värme och många gånger med förlösande skratt.

Jag började som begravningsrådgivare men fastnade efter ett par utbildningar för juridiken som var favoritämnet redan under socionomutbildningen. Dödsfallsjuridiken är det jag i huvudsak arbetar med idag men önskar ni samma person för begravningen och bouppteckningen går det självklart utmärkt.

Språk

Engelska, tyska

Mina bästa råd

Det är tillåtet att skratta och känna glädje stundvis även i en sorgeprocess. Ha aldrig dåligt samvete för stunder av skratt, då det är läkande för själen.

En begravning får vara personlig och spegla den avlidne/-a på alla möjliga sätt. Det finns inget rätt eller fel, utan våga gå utanför ramarna och låt oss hjälpa till att planera en sista personlig sorti.

En bouppteckningsprocess är ganska lång och det finns inget som hindrar att starta en parallellt med begravningsplaneringen om så önskas.

Planera för livet men tänk på att även planera inför sjukdom och död. Skydda dig själv och dina nära med relevanta dokument, som framtidsfullmakt, testamente eller andra nödvändiga dokument. Det ger trygghet och gör stor skillnad om det oväntade sker.

Boka möte och rådgivning med mig

Ring 0771 - 22 21 21 för personlig rådgivning – eller fyll i formuläret. Jag återkommer för att bekräfta tid och plats.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

Juni 2018

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Gravstenshandläggare

Januari 2019

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Bouppteckning

Juni 2020

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Arvskifte

Juni 2021