Hem / Carina Davidell
Bild på Carina Davidell

Carina Davidell

4.9 i genomsnitt. (92 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på engelska och tyska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Jag är en västkustbo som efter 20 år i Schweiz återvände till Sverige. Jag studerade till socionom vid Lunds universitet för att göra skillnad och göra gott på riktigt. Insåg efter ett par år, efter insatser inom olika verksamheter och på olika positioner, att en socionoms insatser inte styrs av lagar och individers behov utan helt av politik och pengar, vilket omöjliggjorde fortsatt arbete för mig.

I mitt sökande efter ett alternativ snubblade jag över Lavendla, som jag nu har haft som uppdragsgivare i flera år. 

Därför blev jag rådgivare

På Lavendla kunde jag få vara den jag ville vara som socionom. Min bakgrund och livserfarenhet gör att jag kan möta olika typer av människor där de befinner sig i eller utanför sorgeprocessen. Det gör jag personligt, med värme och många gånger med förlösande skratt.

Jag började som begravningsrådgivare men fastnade efter ett par utbildningar för juridiken som var favoritämnet redan under socionomutbildningen. Dödsfallsjuridiken är det jag i huvudsak arbetar med idag men önskar ni samma person för begravningen och bouppteckningen går det självklart utmärkt.

Som boutredare arbetar jag inom dödsfallsjuridik och erbjuder hjälp med bouppteckningar, arvskiften, dödsboförvaltningar, dödsbodeklarationer, testamenten och framtidsfullmakter.

Mina bästa råd

En bouppteckningsprocess är ganska lång och det finns inget som hindrar att starta en parallellt med begravningsplaneringen om så önskas.

En sorgeprocess kan se olika ut och de finns inget rätt eller fel. Följ din känsla och ta hjälp med det som känns övermäktigt.

Planera för livet men tänk på att även planera inför sjukdom och död. Skydda dig själv och dina nära med relevanta dokument, som framtidsfullmakt, testamente eller andra nödvändiga dokument. Det ger trygghet och gör stor skillnad om det oväntade sker.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Arvskifteskurs

Juni 2021

Extern utbildning

Jura

Boutredare

Juni 2020

Jura

Testamentestolkning

Maj 2021

Jura

Testamentesogiltighet

Maj 2021

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.