Hem / Jenny Ohlsson
Bild på Jenny Ohlsson

Jenny Ohlsson

Begravningsrådgivare & Officiant

4.7 i genomsnitt. (73 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Jag har tidigare arbetat inom både detaljhandel och restaurangbranschen, men mitt stora intresse har alltid varit hästar. Jag utbildade mig därför till travhästskötare för några år sedan, och hästar är fortfarande ett av mina största fritidsintressen. 

Jag har arbetat med begravningar sedan 2012, och som rådgivare sedan 2016. Fritiden spenderar jag gärna hemma; jag är en riktig hemmamänniska! Jag bor i Åtvidaberg tillsammans med min sambo Andreas, bonusson Loke och vår whippet Siri. Jag har även en fjording som heter Milfjord som jag gärna lägger mycket av min tid på.

Min bakgrund inom serviceyrken har gett mig erfarenhet av att möta människor som befinner sig på olika platser i livet, något jag verkligen har nytta av i mitt arbete som rådgivare. Det här jobbet kräver att man är både social och lyhörd, och det är också det som gör jobbet så givande. Jag känner verkligen att jag gör skillnad i mitt jobb, genom att hjälpa människor i en många gånger svår situation som de är ovana vid. Mitt jobb är att leda människor genom alla beslut som behöver tas inför en begravning och att vara den som ”har koll” på allt i en situation som människor kan tycka är svåra att hantera på egen hand.

Därför blev jag rådgivare

Jag hade egentligen inte alls tänkt att jobba med begravningar, men genom familjeföretaget kom jag i kontakt med branschen och började själv jobba i den 2012. Sedan upptäckte jag att jobbet är både givande, roligt och intressant. Det är verkligen ett jobb där man får göra skillnad och hjälpa människor i en svår situation i livet.

Mina bästa råd

  • Många tror att en begravning måste vara på ett visst sätt; utgå från er situation.
  • Utgå från vad den avlidne skulle ha tyckt om.
  • Förbered gärna de grundläggande sakerna innan första kontakten med rådgivaren; gå in och titta på olika alternativ.
  • När? Var? Hur? Är de tre frågor som ni måste tänka på i första läget. Det andra guidar jag er genom senare.
  • Låt mig som rådgivare guida er genom de olika alternativen och låt begravningen växa fram så att allt praktiskt är klart på dagen för ceremonin.

Vi fick stort förtroende för Begravningsrådgivare Jenny, ett fint och engagerat bemötande.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

Mars 2017

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.