Hem / Jens Volden
Bild på Jens Volden

Jens Volden

Begravningsrådgivare, Boutredare och officiant

4.8 i genomsnitt. (27 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska och engelska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Det är få händelser i livet som förändrar ens tillvaro som när en anhörig eller vän går bort. Jag vet av egen erfarenhet hur det är att mista ett barnbarn, föräldrar, nära och kära vilket gör att jag inte räds de känslor och reaktioner jag möter.
Alla reagerar vi på olika sätt beroende på var i sorgearbetet vi befinner oss och inget är konstigt eller onaturligt - tvärt om.

Jag har i flera år arbetat som verksamhetsansvarig inom hemtjänst. Inom hemtjänsten har jag många gånger varit med och planerat sista tiden tillsammans med någon som vet att hon eller han inte har långt kvar. Varit med hela vägen tills hon eller han lämnat oss. Funnits till hands för anhöriga direkt när dödsfallet inträffat och stöttat, funnits där, lyssnat, hjälpt till. Idag arbetar jag som begravningsrådgivare och upplever att det är något av det finaste hedersuppdrag man kan ha.

Jag bor centralt i Sandviken med min familj och vår lilla hund Lisa. Avkoppling och energi hämtar jag hos familjen, ute i trädgården, på promenad i skogen med vår hund

Därför blev jag rådgivare

För mig är det viktigt att mitt jobb har en mening. Att få göra skillnad för andra i en svår stund är för mig det mest meningsfulla jag kan göra. Att mista en älskad, nära anhörig innebär att livet förändras. Tillåt dig att landa i alla dina känslor och överlåt allt det praktiska som trots allt måste göras till mig.  Jag finns med dig, vägleder dig och ser till att vi tillsammans planerar för en begravning. Trygghet, omsorg och stöd är nyckelord för mig och jag finns för dig alla dagar i veckan - när helst du behöver mig! 

Mina bästa råd

  • Tillåt dig att landa i dina känslor - skynda inte fram dina beslut.
  • Var inte rädd för att fråga, ingen fråga är konstig eller dum.
  • Gör begravningen personlig - det är den avlidnes och er anhörigas stund och ceremoni. Utgå från vad den avlidne själv hade tyckt om.

När man hamnar i en sån situation att behöva kontakta en begravningsbyrå är det mänskliga mötet oerhört viktigt. Jag hade turen att det var Jens som var den människan. Jens har all, kunskap, värdighet, humor, empati och värme.... han är så rätt i sin gärning. Stort tack!

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.