Hem / Kerstin Brezina
Bild på Kerstin Brezina

Kerstin Brezina

Begravningsrådgivare

5 i genomsnitt. (4 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska, engelska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Jag har alltid arbetat med människor. Det fascinerar mig hur olika vi hanterar livet - men även döden.

Jag har fått utforska detta på olika vis inom mina olika yrken. Först som skådespelerska och sedan som psykosyntesterapeut. Som Röda Kors-ordföranden och President i Rotary har jag engagerat mig för samhällsfrågor. Under många år var jag också familjehemsmamma med fokus på ungdomar. Integration i olika former ligger mig varmt om hjärtat. Jag har, förutom uppdragen inom Lavendla, en anställning inom Socialpsykiatrin, i Nyköpings Kommun, där jag träffar personer med olika psykiatriska diagnoser. 

Mina yrken ligger inom mina intresseområden och det gör även konst, sport, hästar och segling. En konstutbildning jag gick innehöll bl.a måleri, foto, grafik, men även stenhuggeri. Det finns mycket intressant att lära om stensorter.

Jag är uppvuxen i Nynäshamn där alla har båt. Att segla i Stockholms skärgård är en njutning men jag har också fått uppleva många andra härliga farvatten så som St Anna skärgård, Medelhavet, Västindien och tillochmed Stilla Havet och Bora-Bora. Nu har båtlivet ersatts med golf. För sex år sedan lärde jag mig spela och det är på en golfbana ni kommer hitta mig numera en sommardag. Ja, om du inte möter mig är ute på vägarna när jag kör en sväng med min motorcykel förstås...

Självklart betyder min två döttrar mycket för mig också. De träffar jag så ofta jag kan. Jag gillar också att vara ute i naturen runt om Nyköping där jag bor tillsammans med min sambo.

Därför blev jag rådgivare

Det är viktigt med ceremonier. För att hylla eller hedra - personer eller händelser. Det ska man göra tillsammans med andra. Vi behöver hjälpa varandra i olika skeenden i livet.

När jag besöker en kyrkogård infinner sig ett lugn och en känsla av att vara på rätt plats. Jag läser på gravstenar. Vid varje sten finns en historia. Det var en person som hade drömmar och en vilja. Som uträttade saker. Det kan vi som anhöriga berätta om.

Det finns något vackert och nödvändigt i sorg. Ja, det är en del av livet helt enkelt. 

Som samtalsterapeut är jag van att tala om sånt som känns svårt. Döden kan ofta vara svår att tala om. 

Jag förlorade min mamma för bara några år sedan. Jag upptäckte hur mycket praktiskt det var kring en begravning som jag inte alls hade tänkt på. Jag vet hur det är att vara i en situation då man ska behöva ordna allt praktiskt - mitt i all sorg.

Jag är villig att möta Dig som har ansvaret för att en begravning ska ske. Antingen som Begravningsrådgivare eller som Borgerlig Officiant. Jag kommer kunna guida Dig genom denna process med en varsam, respektfull och säker hand. 

Språk

Svenska, Engelska

Mina bästa råd

Andas. Känn efter. Sov på saken. Lita på magkänslan. Var snäll mot dig själv. Ha tillit. Ta hjälp. Dela ansvaret med andra så gott det går.

Ingenting blir som man tänkt sig - och det kan bli hur bra som helst!

Boka möte och rådgivning med mig

Ring 0771 - 22 21 21 för personlig rådgivning – eller fyll i formuläret. Jag återkommer för att bekräfta tid och plats.

Bild på Kerstin Brezina

Även döden är en av våra livsuppgifter. Sök därför att lyckligt lösa även den! / M A Antonius

Kerstin Brezina