Hem / Kerstin Brezina
Bild på Kerstin Brezina

Kerstin Brezina

4.7 i genomsnitt. (32 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska

Pris 45 min 1 300 kr, 60 min 2 200 kr och 90 min 2 500 kr

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Jag har alltid arbetat med människor. Det fascinerar mig hur olika vi hanterar livet - men även döden.

Jag har fått utforska detta på olika vis inom mina olika yrken. Först som skådespelerska och sedan som psykosyntesterapeut. Som Röda Kors-ordföranden och President i Rotary har jag engagerat mig för samhällsfrågor. Under många år var jag också familjehemsmamma med fokus på ungdomar. Integration i olika former ligger mig varmt om hjärtat. Jag har nyligen avslutat en anställning inom Nyköpings kommun där jag varit Stödassistent inom Socialpsykiatrin. 

Mina yrken ligger inom mina intresseområden och det gör även konst, sport, hästar och segling. En konstutbildning jag gick innehöll bl.a måleri, foto, grafik, men även stenhuggeri. Det finns mycket intressant att lära om stensorter.

Jag är uppvuxen i Nynäshamn där alla har båt. Att segla i Stockholms skärgård är en njutning men jag har också fått uppleva många andra härliga farvatten så som St Anna skärgård, Medelhavet, Västindien och tillochmed Stilla Havet och Bora-Bora. Nu har båtlivet ersatts med golf. För sex år sedan lärde jag mig spela och det är på en golfbana ni kommer hitta mig numera en sommardag. Ja, om du inte möter mig är ute på vägarna när jag kör en sväng med min motorcykel förstås...

Självklart betyder min två döttrar mycket för mig också. De träffar jag så ofta jag kan.

Denna sommar flyttade jag från Nyköping till Lilla Essingen. Det betyder bad nästan varje dag från en brygga nära hemmet. Det känns väldigt lyxigt att kunna hoppa i Mälaren mitt i huvudstaden. 

Därför blev jag rådgivare

Det är viktigt med ceremonier. För att hylla eller hedra - personer eller händelser. Det ska man göra tillsammans med andra. Vi behöver hjälpa varandra i olika skeenden i livet.

När jag besöker en kyrkogård infinner sig ett lugn och en känsla av att vara på rätt plats. Jag läser på gravstenar. Vid varje sten finns en historia. Det var en person som hade drömmar och en vilja. Som uträttade saker. Det kan vi som anhöriga berätta om.

Det finns något vackert och nödvändigt i sorg. Ja, det är en del av livet helt enkelt. 

Som samtalsterapeut är jag van att tala om sånt som känns svårt. Döden kan ofta vara svår att tala om. 

Jag förlorade min mamma för bara några år sedan. Jag upptäckte hur mycket praktiskt det var kring en begravning som jag inte alls hade tänkt på. Jag vet hur det är att vara i en situation då man ska behöva ordna allt praktiskt - mitt i all sorg.

Jag är villig att möta Dig som har ansvaret för att en begravning ska ske. Antingen som Begravningsrådgivare eller som Borgerlig Officiant. Jag guidar Dig gärna genom denna process med en varsam, respektfull och säker hand. 

Mina bästa råd

Andas. Känn efter. Sov på saken. Lita på magkänslan. Var snäll mot dig själv. Ha tillit. Ta hjälp. Dela ansvaret med andra så gott det går.

Ingenting blir som man tänkt sig - och det kan bli hur bra som helst!

Bakgrund

Vi var ett gäng ungdomar som ofta hängde på ett konditori i Nynäshamn där jag växte upp. Där började min bana som samtalsterapeut. Då var jag tyvärr inte den bästa lyssnare utan snarare den bästa prataren men jag ville så gärna berätta om hur jag hade det och jag ville så gärna veta hur andra hade det. Eller höra deras respons på det jag berättade om mitt liv. Jag hade stort behov av att få göra en sk. reality-check. Kolla av om mina tankar och känslor hade relevans. Det var också en hel del festande där som ung vuxen. Nåja. Efter ett år i USA och studier inom fotografi började jag spela teater i en fri teatergrupp. Min konstnärliga sida fick komma till uttryck och det fick vidare utrymme då jag tog några år ledigt från teatern för att gå konstskola. Något som kanske inte är helt smickrande men ett faktum är att jag hängt en hel del på krogen, både som gäst men har också jobbat under perioder inom restaurang. Jag träffade en spännande och fin man som jag arbetade med inom teatern. Vi hade ett fantastiskt innehållsrikt äktenskap som varade i 23 år innan vi skilde oss. Vi hade en bra relation efteråt. Under några år dejtade jag en hel del. Det var en tid som innehöll spänning, skratt och stora besvikelser innan jag lyckades träffa ny underbar partner.

Mitt djupa intresse för människor och andlighet har fått styra mina val i livet där jag gick ett år på en mediumutbildning. Jag kände dock att det inte var rätt väg för mig. En människas sökande efter sitt inre behöver ske tillsammans med någon som guidar en - i just ens inre. Jag hittade PsykosyntesAkademin i Stockholm. En psykoterapimetod vars modeller motsvarade helt min idé om hur vi människor fungerar. Att vi innehåller Vilja och Behov. Att vi innehåller flera viljor, som om vi var en hel orkester med musiker som vill spela sitt solo. Ja, det är så det fungerar. Metaforen av orkestern är en bra, och stundtals även lustfylld, arbetsmetod där man inte bara sitter och pratar med klienten utan också jobbar med övningar. Ofta hämtade ur gestalterapin.

År 2006 började jag min utbildning. De första två utbildningsåren är helt inriktade på den egna personliga utvecklingen. Nu blev jag äntligen duktigare på att vara lyssnaren mer än prataren. År 2009 började jag ta emot mina första klienter i samtalsterapi och året efter var det examen. Sedan dess har jag jobbat som Psykosyntesterapeut mestadels i Nyköping där jag bott i 30 år. Numera bor jag i Stockholm och här tar jag också emot klienter.

Under åren har jag byggt på med en parterapi-utbildning samt en utbildning inom Trauma och Stress-behandling där tapping och havening ingår. 
 

Rekommendationer gällande tid för sessioner: Enskild terapi 45 minuter. 
Det går också att boka längre sessioner. Rekommendationen är 60 minuter. Priset är då: 1550.-

Parterapi: 70 minuter. 
Om man som par väljer 45 minuter så går det bra i första mötet. Därefter kommer 70 minuters sessioner bokas. 

( Notera att det bara finns en mottagning för fysiska möten i Stockholm. Det är på Sveavägen 80. Jag har också fysiska möten varannan vecka i Nyköping. Vill ni träffas i Nyköping så mejlar ni mig och jag återkommer om tid. Jag inte gör hembesök som terapeut utan bara som begravningsrådgivare. )

Därför blev jag rådgivare

Jag tror på hur viljan och behoven styr en. Det är av stor vikt att lära känna sin egna vilja och sedan våga erkänna den. I nästa steg våga och orka manifestera den. Det kan handla om att göra det man vill i livet eller vara den man innerst inne känner att man är. Ibland kan det bli stora konsekvenser av att följa sin inre röst. Ibland märker inte omgivningen att det skett förändringar i någons liv. Jag vill gärna vara en stöttande person som tar emot det där som finns innerst inne.

Min nyfikenhet på hur livet kan vara har fört mig in i detta yrke. Jag har lärt mig att leva med de känslomässiga skavanker jag har och har haft. Jag har lärt mig att det går att förändra beteenden och jag vill gärna stötta andra att ta reda på hur de kan ta sig dit de vill vara i livet.

Engagemanget för människor har också tagit sig uttryck i arbeten som mentor för ungdomar (utan kompletta grundskolebetyg) i olika teaterprojekt, ordförande i Röda Korset och Rotary, familjehemsmamma i 8 år för ungdomar, integrationspedagog och arbete som Stödassistent inom Socialpsykiatrin. 

 

Mina bästa råd

Var så ärlig du kan! Både mot dig själv och mot terapeuten. Är det svårt att hålla sig till sanningen - uttryck det också till terapeuten. Terapi bygger ärlighet i rummet. Det är utifrån din egna karta av hur livet fungerar som man kan hitta nya vägar.

" Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better." M. Angelou

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Extern utbildning

Psykosyntes Akademin

Diplomerad Psykosyntesterapeut

2009

Utbildare Eva Sanner

Parterapiutbildning steg 1, 2 & 3

2019 & 2024

Peaceful Heartwork med Ulf Sandström och Gunilla Hamne

Trauma och Stress-hantering

2019

Yvonne Fuchs

The Work by Byron Katie

Utbildning i 2 moduler år 2015 + 2024

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.