Kristina Wessman

Kristina Wessmans omdömen

Bakgrund

Musikklass-barn från Adolf Fredrik. Jag utbildade mig till ljudtekniker 1987 och jobbade sen på Radio Örebro, Radio Dalarna och sedan på Sveriges Radio Stockholm som ljudtekniker och teknikchef i sammanlagt 23 år. Därefter ett par kortare anställningar på reklambyrån Citat, Clas Ohlson, Viktväktarna och Citykonferenen. Rådgivare på Lavendla blev jag 2 maj 2017.

Som ljudtekniker var jag alltid länken mellan en idé och det färdiga resultatet och där var man allt ifrån psykolog till uppfinnar-Jocke och väldigt bra på att hitta lösningar på saker och hitta sätt att få fram den känsla som producenten söker. Det har jag stor glädje av i det här jobbet. Min musikbakgrund är också värdefull inte minst för att jag har koll på olika musikgenrer och koll på kyrkomusik och kan komma med musikaliska förslag till begravningar om det efterfrågas. Jag har också sjungit på åtskilliga begravningar i mitt liv.

 

Därför blev jag rådgivare

Jag ville bli rådgivare eftersom jag anser att få jobb är så "på riktigt" som jobbet att planera begravningar. Man hjälper varje kund med att ordna det som är absolut störst för dem just nu och det är så fint! Varje begravning sätter punkt för en existens.

Att sedan dessutom vara officiant och få förmånen att hålla i hela ceremonin vid de tillfällen då det är borgerliga begravningar gör att cirkeln sluts ännu mer. Att få höra anhöriga berätta om en älskad person och få höra om dennes liv och upplevelser är fantastiskt.

Mina bästa råd

  • Prata om begravningen med dina nära och kära. Det är så mycket enklare om man känner till den avlidnes önskemål den dag det händer.
  • Skriv ner det ni pratar om. I händelse av att familjemedlemmar har olika åsikter om hur begravningen ska gå till så är det den avlidnes önskemål som gäller.

Språk

Engelska, svenska och tyska