Hem / Kristina Wessman
Bild på Kristina Wessman

Kristina Wessman

Begravningsrådgivare & Officiant

4.69 i genomsnitt. (110 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på engelska, svenska och tyska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Musikklass-barn från Adolf Fredrik. Jag utbildade mig till ljudtekniker 1987 och jobbade sen på Radio Örebro, Radio Dalarna och sedan på Sveriges Radio Stockholm som ljudtekniker och teknikchef i sammanlagt 23 år. Därefter ett par kortare anställningar på reklambyrån Citat, Clas Ohlson, Viktväktarna och Citykonferenen. Rådgivare på Lavendla blev jag 2 maj 2017.

Som ljudtekniker var jag alltid länken mellan en idé och det färdiga resultatet och där var man allt ifrån psykolog till uppfinnar-Jocke och väldigt bra på att hitta lösningar på saker och hitta sätt att få fram den känsla som producenten söker. Det har jag stor glädje av i det här jobbet. Min musikbakgrund är också värdefull inte minst för att jag har koll på olika musikgenrer och koll på kyrkomusik och kan komma med musikaliska förslag till begravningar om det efterfrågas. Jag har också sjungit på åtskilliga begravningar i mitt liv.

Jag har också erfarenheten av att ha förlorat min man mitt i livet vilket faktiskt också är en tillgång i jobbet som begravningsrådgivare.

 

Därför blev jag rådgivare

Jag ville bli rådgivare eftersom jag anser att få jobb är så "på riktigt" som jobbet att planera begravningar. Man hjälper varje kund med att ordna det som är absolut störst för dem just nu och det är så fint! Varje begravning sätter punkt för en existens.

Att sedan dessutom vara officiant och få förmånen att hålla i hela ceremonin vid de tillfällen då det är borgerliga begravningar gör att cirkeln sluts ännu mer. Att få höra anhöriga berätta om en älskad person och få höra om dennes liv och upplevelser är fantastiskt.

Språk

Engelska, svenska och tyska

Mina bästa råd

  • Du som har förlorat någon; prata om det med folk i din omgivning. Det gör det hela så mycket lättare att bära. Det får också andra att öppna sig vilket ofta ger fina samtal.

Vi fick ett fantastiskt bemötande och hjälp med allt.

Boka möte och rådgivning med mig

Ring 0771 - 22 21 21 för personlig rådgivning – eller fyll i formuläret. Jag återkommer för att bekräfta tid och plats.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

Mars 2017