Hem / Lena Thimon
Bild på Lena Thimon

Lena Thimon

Begravningsrådgivare | Borgerlig officiant | Boutredare | Gravsten

4.9 i genomsnitt. (90 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Är en dalkulla som hamnat i Stockholm, med undantag för en mellanlandning i Halmstad i nästan sex år. Fastnade tidigt inom turism och besöksnäring, vilket varit mitt sätt att leva, snarare än ett arbete att gå till.

Naturen, idrotten och musiken har följt mig genom livet. Naturen, som ger ett lyckorus vare sig det handlar om utförsåkning i opistad terräng eller att sakta paddla över en spegelblank sjö. På vandringar i skog o mark följer kameran med, snudd på som en extra kroppsdel. Att fotografera ger mig tid att stanna upp och reflektera och se detaljer som jag annars skulle springa förbi. 

Barnen har påverkat var jag hamnat till mångt och mycket. Sonen fastnade för bordtennis vid nio års ålder och sedan dess har jag bekantat mig med de flesta av norra halvklotets bordtennishallar. Ett elitsatsande barn med en autismdiagnos har varit ytterligare en utmaning på gott och ont. Jag delar musikintresset med min dotter och vi har istället betat av musikalarenorna tillsammans.

På resande fot är höjdpunkten att hitta det där ”kulinariska hålet i väggen” och någon som dammar av ett årgångsvin från källaren. För övrigt drejar jag gärna en kruka om tillfälle ges och pysslar om min lilla kryddträdgård.

Därför blev jag rådgivare

Egna erfarenheter av sorg gör att jag förstår hur stökigt det kan bli när man mitt i sitt eget kaos samtidigt förväntas vara en god organisatör. Att ha någon som håller i handen och leder genom detta tumult kan vara befriande. För mig är det att få göra skillnad i en annan människas liv.

För fem år sedan gick jag en kurs i sorgbearbetning. Den sådde ett frö om att en dag kunna använda min erfarenhet och kompetens på ett annat sätt. Idag är jag även utbildad som certifierad handledare i sorgbearbetning.

Då jag arbetat i ledande befattningar med att tillgodose mina kunders önskemål på de mest varierande plan finns det inget jag är främmande för. Att se resultatet av något som blir unikt och ett minne för livet för en annan människa ger mig en varm känsla inombords.

Det kan verka märkligt att säga att mitt arbete som begravningsrådgivare kan liknas vid mitt arbete som projektledare av ett researrangemang. Men det är bara en annan slags ”resa”, bortom exotiska resmål, som likväl kräver en kunnig ciceron som kan guida rätt på vägen.

Jag finns här för att stötta och vägleda i en svår tid och mina egna erfarenheter har gett mig en trygghet oavsett de situationer som kan uppstå. Jag är lyhörd och fokuserar inte på ”hur det brukar vara” utan ”hur ni vill att det ska vara”. 

Begravningen ska vara er stund för att hedra den ni mist, kunna le tillsammans åt fina minnen och känna tacksamhet för att ni fått ha personen i ert liv.

Mina bästa råd

Det är omvälvande och förvirrande att mista någon som stått dig väldigt nära i livet och det kan vara svårt att inse vad som hänt. Kom ihåg att sorg är en naturlig del av livet och en helt normal reaktion på att ha förlorat någon du tyckt mycket om. 

Ta stöd av din omgivning och försök att hitta vänner att dela sorgen med. Prata igenom tillsammans i lugn och ro hur du och dina närmaste vill ha det.  Ha den avlidnes eventuella önskemål i åtanke i er planering. 

Sorgen har många olika ansikten. Ingen behöver vara duktig i denna stund. Man får känna sig orolig och osäker och det finns inga tankar om vad som är rätt eller fel. Man måste ingenting, eftersom du står framför ett väldigt speciellt avsked som ska passa just dig och de dina.

Lena har varit ett stort o lugnt stöd genom hela begravningsprocessen.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Borgerlig officiant

Juni 2020

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Bouppteckning

Mars 2021

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Certifierad Begravningsrådgivare

Juni 2020

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.