Hem / Maria Ericsson
Bild på Maria Ericsson

Maria Ericsson

Begravningsrådgivare & officiant

4.3 i genomsnitt. (23 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska och engelska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

I grunden är jag florist, och har i princip växt upp i familjeföretaget. Hela mitt yrkesliv har jag arbetat med blommor, och har på det sättet arbetat med och mött människor i både svåra och glädjefyllda situationer i livet. Eftersom jag är egen företagare arbetar jag mycket, men fritiden ägnar jag gärna åt både familjen och barnens hästar. Mina barn är vuxna idag, men de bor nära och jag hjälper gärna till att ta hand om deras hästar. Vi bor ganska lantligt i Vintrosa utanför Örebro, därför är både djur och natur ett stort inslag i min fritid. Jag tycker också mycket om att resa - som egen företagare måste man verkligen ta tillvara på sin lediga tid!

Som florist möter man människor i både sorg och glädje i viktiga och stora ögonblick och situationer i livet, och steget att bli begravningsrådgivare kändes därför naturligt för mig som redan hade varit med i arbetet kring en begravning, och redan hade insyn i hur processen går till. Jag har alltid tyckt om den personliga kontakten med människor, och är lite av en problemlösare. Därför tog jag steget och blev även begravningsrådgivare.

Därför blev jag rådgivare

När min egen mamma gick bort upplevde jag hela processen med att anordna en begravning som väldigt stelbent och tänkte att det måste kunna gå att göra både bättre och smidigare. Steget från att arbeta som florist och att arbeta som begravningsrådgivare är ganska litet och eftersom jag är lite av en problemlösare tycker jag om att hjälpa till med de personliga detaljerna i begravningen. Jag tycker att begravningar kan göras bättre, smidigare och mer personliga.

Språk

Svenska och engelska

Mina bästa råd

  • Våga prata med varandra om hur ni vill ha er begravning, även innan det känns aktuellt. Det underlättar för era anhöriga.
  • Dra inte ut på besluten för mycket. Jag finns här för att hjälpa er.
  • Tänk på att begravningen ska bli ett fint minne för livet, och den kan inte göras om.
  • Låt mig som begravningsrådgivare guida er igenom de riktlinjer som finns och beslut som finns att ta.

Tack Maria för allt du fixat åt oss, kändes som du förstod hur vi ville ha det.

Boka möte och rådgivning med mig

Ring 0771 - 22 21 21 för personlig rådgivning – eller fyll i formuläret. Jag återkommer för att bekräfta tid och plats.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

September 2018