Maria Schubert

Marias omdömen

Bakgrund

Ursprungligen kommer jag från Järvsö, och när jag ibland får frågan om jag kände Lill-Babs, brukar jag stolt säga att ”Jo, jag är faktiskt släkt med Barbro”. Jag har fortfarande en stor del av mitt hjärta i Hälsingland och särskilt i vår Hälsingegård som jag vistas på så ofta jag kan. På somrarna anordnar jag bland annat sommar-loppis på gården.

Erfarenhet

I hela mitt yrkesliv har jag arbetat med människor på olika sätt, bland annat med service och kompetensutveckling inom näringslivet. Jag är helt enkelt intresserad av andra människor. 2008 valde jag att utbilda mig till sorgpedagog och höll sedan bland annat kurser i sorgebearbetning innan jag fick möjligheten att börja arbeta på en begravningsbyrå. Det är snart 10 år sedan och min erfarenhet gör att mina kunder kan känna sig trygga i samarbetet med mig.

Språk

Svenska, engelska, danska och norska

Mina bästa råd vid begravning

  • Börja planera i god tid. Förbered gärna hemma genom att titta på olika valmöjligheter på hemsidan i lugn och ro.
  • Möjligheten att kunna förbereda sig genom att titta på hemsidan är värdefullt när släkt och vänner är utspridda över landet och ger alla chansen att känna sig delaktiga.
  • Ta gärna reda på om den avlidne hade några önskemål. Nedskrivna önskemål underlättar för de anhöriga.
  • Det är viktigt att ni känner er delaktiga och att ni tillsammans med en trygg rådgivare kan ordna en fin begravning.

Därför blev jag rådgivare

Både min egen läggning och mina egna erfarenheter av sorg gör att jag förstår hur utlämnad man kan känna sig och hur viktig kontakten med begravningsbyrån är. Det är viktigt med någon som både lyssnar och förstår och som kan skapa trygghet och förtroende. Det viktiga är att vara lyhörd och lite av en projektledare. Jag ser begravningen som ett samarbete, något vi gör gemensamt.