Hem / Marie Andersson
Bild på Marie Andersson

Marie Andersson

Begravningsrådgivare

4.71 i genomsnitt. (28 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska och engelska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Jag har 14 års erfarenhet av branschen, men även innan det har jag arbetat med människor på olika sätt, bland annat inom vården. Jag har även arbetat mycket inom kyrkan, och jobbar fortfarande extra som kyrkvaktmästare ibland. Jag bor i ett hus på landet utanför Söderköping, men  kommer från Stockholm. Fritiden ägnar jag mycket åt mina hundar, jag har just nu 4 stycken Shetland Sheepdog och sysslar även med liten uppfödning och hundutställningar. Annars är min fritid fylld av både sång och musik då jag bland annat sjunger i kör och i Dagsbergs Dragspelsgäng.

Min långa erfarenhet, både inom det här yrket och från mitt arbete både inom kyrkan och vården har gjort att jag alltid sett begravningar som något naturligt och meningsfullt. Jag har under mitt yrkesliv mött människor som alla är olika och upplever sorg olika. Det ger så otroligt mycket att ha möjlighet att få hjälpa, särskilt som många tycker att det är väldigt jobbigt och obehagligt att ens kontakta en begravningsbyrå. Att sedan få den anhöriga att känna att ”det här var ju inte så farligt” och att hjälpa till att strukturera en svår situation är det som gör jobbet så givande. Mitt jobb är att hjälpa till med det som måste göras i samband med en begravning, men också att guida bland alla de valmöjligheter som finns för att familjen ska känna att de fått ett bra avslut.

Därför blev jag rådgivare

Jag har alltid haft en idé och en längtan efter att pröva på yrket som begravningsrådgivare och jag brukar säga att jag har världens bästa jobb. Att hjälpa de anhöriga att ta tillvara på alla de fina minnen de har av den avlidne och alla goda samtal gör att arbetet känns väldigt meningsfullt.

Mina bästa råd

  • Det viktiga är att familjen och de anhöriga ska få ett fint avslut.
  • Ha inte för bråttom, då är det lätt att ta fel beslut. Landa någon dag och prata med resten av familjen först.
  • Det som ska göras hjälper jag till med och allt går att lösa. Begravningen är något vi jobbar fram tillsammans.

Lev idag, morgondagen vet vi inget om

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

Juli 2018

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Gravstenshandläggare

Juli 2018

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.