Hem / Rebecca Blom
Bild på Rebecca Blom

Rebecca Blom

Begravningsrådgivare

4.7 i genomsnitt. (49 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Med rötter i norr är jag uppvuxen i en by utanför Linköping. Där växte jag upp med mina tre syskon och familjens alla husdjur; allt från katt och hund till kakadua och chinchillor. Det var alltså liv och rörelse mest hela tiden och detta formade mig till den sociala, djurälskande människan jag är idag.

Tillsammans med min sambo, våra tre katter och vår hund bor jag numera i ett hus med sjötomt i skogarna utanför Borensberg, vilket passar mig utmärkt då jag gärna spenderar mycket tid i skogen. Det enda som kan mäta sig med våra svenska skogar är de skotska hedarna där jag vandrade mycket under tiden jag bodde i Stirling, nordväst om Edinburgh. När jag inte reser eller vandrar i skogen spenderar jag gärna tiden med en kopp te och en bra film. Mina morföräldrar ägde videobutiker när jag växte upp så man kan säga att filmvärlden är som ett andra hem för mig.

Tidigare har jag arbetat som processledare på ett arvsfondsprojekt med fokus på diskriminering av subkulturer. När jag växte upp blev jag utsatt för väldigt mycket mobbning, så när jag fick chansen att arbeta för allas rätt till sin egen identitet så nappade jag direkt. Jag lärde mig så otroligt mycket under denna tid, om hur man arbetar nära människor samt hur man bemöter människor på ett öppet och fördomsfritt sätt. En egenskap som har jag har mycket användning av som begravningsrådgivare.

Därför blev jag rådgivare

När jag berättade för min pappa att jag skulle bli rådgivare så log han och sa att det enda som förvånade honom var att det tagit sådan tid för mig att fatta det beslutet. Jag förstod vad han menade. Olika människor har olika kall här i livet; vissa blir läkare eller lärare och andra blir begravningsrådgivare. 

Jag har alltid varit intresserad av begravningsceremonier och när jag läste en kurs om medeltida kulturer på universitetet så var det främst begravningskulturen som lockade. Människans behov av ett sista avsked och ett värdig avslut för sina kära är inspirerande.

Att få vara med och guida en sörjande människa och hjälpa denne att få ta avsked av en älskad är en oerhörd ära och jag är mer än stolt över mitt kall.

Mina bästa råd

  • Den som frågar ska få svar. Inga frågor är för dumma och man kan inte fråga för mycket. Detta är er chans till ett vackert avsked av någon kär och det är viktigt att ni känner er trygga och insatta.
  • Om ni har chansen att uppfylla den avlidnas önskningar så gör det. Ni kommer inte att ångra er.
  • Våga göra ceremonin personlig - använd bilder, spela musik som den avlidne gillade. Det finns inget rätt eller fel. Detta är ert avsked, er chans att minnas någon ni älskade.
  • Se mig som er guide genom denna svåra tid och ta hjälp av mig när ni känner att ni famlar.

Det är ett privilegium att känna sorg. Det är ett kvitto på den kärlek man haft äran att uppleva med en annan människa.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

Januari 2021

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Gravstenshandläggare

Januari 2021

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.