Hem / Sofia Olsson Olsén
Bild på Sofia Olsson Olsén

Sofia Olsson Olsén

Begravningsrådgivare, officiant, gravstenshandläggare

4.83 i genomsnitt. (103 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska och engelska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Musik, idrott och journalistik har präglat mitt liv och jag har haft möjligheten att få syssla med dem alla. Inom musiken genom att sjunga och spela i olika band, med idrott framförallt som elitsatsande basketspelare i mina unga år, men även idag är jag gärna i rörelse i olika former. Och med journalistik genom att under mer är 30 års tid arbeta inom media. De elva senaste åren på Aftonbladet, varav de två sista åren som chefredaktör och VD.

Även om journalistiken varit en viktig del av mitt liv så har mina allra första år i yrkeslivet påverkat mig starkt. Jag arbetade under min skoltids kvällar, lov och helger som affärsbiträde i en blomsterhandel i Borlänge. Att möta butikens kunder, inte minst anhöriga i sorg, har lärt mig mycket och format mig till den jag är idag. Jag försöker att alltid med ödmjukhet och respekt möta varje människa där den befinner sig. Att dessutom i nästan 30 år varit arbetsledare i en mediebransch i ständig förändring har gjort mig till en naturlig fixare. Nästintill inget är omöjligt.

Därför blev jag rådgivare

När min mamma gick bort för alldeles för tidigt så kände vi oss väldigt vilsna, jag och min bror. Det var många frågor vi behövde ge svar på, många beslut att fatta. Sedan dess har jag funderat en hel del på hur jag skulle vilja ha blivit bemött och vad jag själv skulle kunna göra för att underlätta en anhörigs svåra tid. När jag nu fick möjlighet att faktiskt göra något helt nytt i livet så var inte steget stort till att förverkliga denna min önskan; att finnas där och vara till stöd och hjälp för att vi tillsammans ska skapa ett fint minne av ert avsked.

Jag är även certifierad borgerlig officiant och gravstenshandläggare.

Mina bästa råd

  • Var inte rädd för att fråga, ingen fråga är konstig eller dum. Jag är här för att hjälpa dig och jag har själv som anhörig varit i din situation.
  • Vissa saker behöver du svara på ganska snabbt, men långtifrån alla beslut behöver fattas med en gång. Jag hjälper dig att tydliggöra vad som behöver gå lite fortare än annat.
  • Begravningen är ett avsked. Tänk gärna på vad ni som anhöriga vill och kan göra för att skapa en personlig stund som hyllar den avlidna.

Utmärkt kvalitet, fin vägledning i svår tid. Snabb återkoppling på alla frågor, goda råd och vänligt bemötande.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

September 2020

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Gravstenshandläggare

Januari 2021

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Borgerlig officiant

September 2020

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.