Foto: Kerstin Lego
Foto: akejohan
Foto: akejohan
Foto: akejohan
Åmåls kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Åmåls kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Åmåls kyrka
  2. Åmåls kyrka

Åmåls kyrka

3.7 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Åmåls kyrka i Åmål

Åmåls kyrka tillhör Åmåls församling och ligger i Åmål

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Åmåls kyrka

3.7 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2017-12-29
Stilren och ljus. Altartavlan av Olle Hjortzberg är mycket vacker.Förtjänar ett återbesök, det är 10 år sedan senaste besöket. Nytt besök och jag finner den inte alls tråkig. Om man ser sig omkring så finns det många både vackra och/eller intressanta saker att titta på.
Läs mer Läs mindre
Anton Karlsson 2
Anton Karlsson 2 2017-08-15
Åmåls kyrka är väldigt central och mycket ståtlig på utsidan. Inuti är den rätt så tråkig.
Läs mer Läs mindre
Kerstin Lego
Kerstin Lego 2017-03-29
En kyrka med ljus, rymd och stilfullhet. De vackra målningarna av Olle Hjortzberg, altartavlan inte minst, bidrar till att göra denna kyrka väl värd att besöka. Själv har jag många fina minnen från kyrkan i min hemstad, min konfirmation och kyrkokören bl.a. Varje år i sept. under Ljusfesten i Åmål framförs orgelmusik en av kvällarna och kyrkorummet är belyst med många rader levande ljus. Vackert och stämningsfullt.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2016-10-05
Åmåls nya kyrka uppfördes 1801-06. Kyrkans arkitekt var P W Palmroth. Ett par större restaureringar har genomförts - 1875-76 och 1932-33. Den senaste restaureringen genomfördes år 2002.
Läs mer Läs mindre
Lennart Sjöholm
Lennart Sjöholm 2014-06-19
Underbar kyrka som jag har besökt många gånger både för Gudstjänst, Bröllop, Dop & Begravning! Åmål är min bostadsort 5-6 månader om året!
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2012-10-11
I kyrkan finns en vacker kororgel, byggd 1991 av Smedmans orgelbyggeri. Den gamla orgeln byggdes 1876 och renoverades 1933 av Setterqvists orgelbyggeri.
Läs mer Läs mindre
Hjalmar Fryklind
Hjalmar Fryklind 2010-04-19
Åmåls kyrka byggdes år 1806. I kyrkan finns målningar av Olle Hjortzberg, däribland den dominerande altartavlan ´vandringen uppåt´ eller ´Den eviga staden´. Hjortzberg har haft stor inflytande på såväl färgsättning som dekoration av kyrkan och har gett den en mycket speciell prägel i början av 1930-talet. Hjortsbergs urval av avbildade gestalter innehåller såväl Jesus, kung David, evangelisterna som Nathan Söderblom och den heliga Birgitta. Två änglar utförda av Britta Nerman håller psalmtavlorna framme i koret. I kyrkan finns också en vacker rosa kororgel, byggd 1991.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.