Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Bredestads kyrka Foto: Barbro Thörn
Bredestads kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Bredestads kyrka
  2. Bredestads kyrka

Bredestads kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Bredestads kyrka i Aneby

Delar av Bredestads kyrka uppfördes på 1100-talet. Vid utgrävningar har fynd av trästolpar gjorts. Det har alltså funnits en ännu äldre kyrka av trä på platsen, innan stenkyrkan byggdes på 1100-talet. S:t Laurentius är kyrkans skyddspatron. Det nuvarande tornet uppfördes på 1600-talet. Långhuset byggdes till under 1700-talets första hälft. Kyrkan har ett triumfkrucifix från 1200-talet och ett från 1300-talet. Predikstolen med baldakin är från år 1648. Den södra väggen har två skulpturer föreställande S:t Mikael från ca. 1200 och den andra aposteln Johannes. En av ljuskronorna är från tidig medeltid. Storklockan är omgjuten 1778, lillklockan är från 1813. Kyrkan äger även en kalk som är en gåva av den kände psalmdiktaren Samuel Hedborn 1833. Brudkronan från 1700-talet är mycket vacker och används forfarande.

Bredestads kyrka tillhör Aneby pastorat och ligger i Aneby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Bredestads kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Gunnar Antonsson
Gunnar Antonsson 2016-09-26
Hittar ingen information om graven i NO där makarna (prästen) Johansson ligger inmurade. Varför denna skrämmande slutna grav från 1935? Tragiskt att inte kyrkan kan få vara öppen dagtid en lördag för besök.
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2015-01-26
Här återfinns en ängel, slagen i bojor och en fallosten i kyrkans närhet. En gång i tiden lär offergåvorna ha duggat tätt här.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-08-25
Bredestads kyrka uppfördes på medeltiden i romansk stil. Långhuset utökades mot väster 1690. Tornet uppfördes också i slutet av 1600-talet. Kyrkan har ett triumfkrucifix från 1200-talet.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-04-29
Det här var en trevlig kyrka med en fantastiskt vacker orgel. I taket ovanför orgeln fanns en nyligen rengjord fyrkant som man tydligt kan se på fotot.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.