Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Brunskogs kyrka Foto: IngelamAndersson
Brunskogs kyrka Foto: IngelamAndersson
  1. Brunskogs kyrka
  2. Brunskogs kyrka

Brunskogs kyrka

4.1 i snittbetyg (7st)

Brunskogs kyrka i Arvika

I Brunskog har flera kyrkor stått. Nuvarande kyrka ligger innanför de gamla murarna. Den uppfördes 1973-1975 efter den tidigare branden. Arkitekt vid återuppbyggnaden var Jerk Alton från Kumla, byggmästare var Tage Zetterkvist från Arvika. Söndagen den 19 januari 1975 invigdes den nya kyrkan.

Exteriören är densamma som på Gustaf Frödings tid medan interiören är helt ny. Den öppna famnen kännetecknar Brunskogs kyrka. Kristus, konungen på korset, möter besökaren. Ingemar Lööf står för kyrkans färgsättning med ljusa färger. I övrigt är kyrkan till största delen ett verk av värmländska yrkesmän och hantverkare.

Brunskogs kyrka tillhör Brunskogs församling och ligger i Arvika

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 560 sittplatser
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Brunskogs kyrka

4.1 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2016-10-15
Den nuvarande kyrkan i Brunskog uppfördes 1875-78. Kyrkan återuppbyygdes 1973-75 på de gamla murarna efter ett förödande blixtnedslag 1972.
Läs mer Läs mindre
Karin94
Karin94 2015-01-12
Kyrkan lyser fortfarande som en bondbrud på en höjd nära sjön Värmeln
Läs mer Läs mindre
IngelamAndersson
IngelamAndersson 2015-01-09
En mycket ljus och vacker kyrka vid Skutboudden. Natten till 29 juni 1972 slår en blixt ner i tornspiran. Kyrkan börjar brinna, inga inventarier kunde räddas men kvar står gråstensmurarna. Kyrkan åteuppbyggs mellan åren 1973-1975 av byggmästaare Tage Zetterqvist Arvika. Kyrkan invigdes 19 januari 1975 av biskop Gert Borgenstierna. Kyrkan har två orglar vilka är byggda av Mårtensssons Orgelbyggeri AB, Lund. I klocktornet hänger tre klockor.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-02-19
Efter en brand 1972 har kyrkan uppförts med lika exteriör som innan branden men har nu en ljus, lätt och modern inredning. Arkitekt var Jerk Alton men färgsättning, liksom altartavla och dopfunt är verk av konstnär Ingemar Lööf, Kristinehamn.
Läs mer Läs mindre
Kerstin P
Kerstin P 2012-08-13
Vackert läge på Skutboudden. Jag minns med sorg branden 1972 - jag var i Arvika då. Exteriören är likadan som förr och interiören modern och tilltalande. Det bästa av två tidsåldrar i skön förening! Denna kyrka besöker jag främst under ´Gammelvala´.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-07-11
Magnifikt läge som dominerar bygden. I det inre återuppbyggd efter brand 1972 i modern stil med mycket färger.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-17
Den nuvarande kyrkan har två orglar: den stora på 36 stämmor, kororgeln på 7 stämmor. Båda är byggda av Mårtenssons orgelfabrik i Lund
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.