Edshults kyrka Foto: Barbro Thörn
Edshults kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Edshults kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Edshults kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Edshults kyrka Foto: Stefan Wik
Edshults kyrka Foto: Stefan Wik
  1. Edshults kyrka
  2. Edshults kyrka
  3. Edshults kyrka
  4. Edshults kyrka
  5. Edshults kyrka
  6. Edshults kyrka

Edshults kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Edshults kyrka i Eksjö

Edshults kyrka tillhör Edshults församling och ligger i Eksjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Edshults kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-07-10
I den här kyrkan som invigdes 1838 har man delat in långhuset i två delar, där förr koret var finns nu en lillkyrka ´på tvären´. I stora kyrkan finns en kamin från 1800-talets senare hälft kvar. Vidare har man fördömligt textat vackra skyltar som informerar om de olika föremålen t.ex brudstolen som är av ett vackert slag. Predikstolen i storkyrkan har fått en stilren ambo som ersättare och den i trakten inte helt ovanliga mässingsdopfunten pryder sin plats. I övrigt; se bildtexter.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-04-05
Enkel 1800-talskyrka med några ovanliga detaljer, som tornavslutningen. Byggdes för stor och har förminskats och fått en lillkyrka bakom altaret. Annars så är Edshults främsta kyrkliga märkvärdighet den ovanliga medeltida träkyrkan som var den nuvarande kyrkans föregångare.
Läs mer Läs mindre
Stefan Wik
Stefan Wik 2011-06-16
Om Edshults kyrka vet jag inte mycket. Bastanta lås håller mig på armlängds avstånd från kyrkorummet. Ibland undrar jag om kyrkan vill ha några besökare på tider mer än dem som är avtalade. I grunden är jag nyfiken. Men frågan är om den ger tillräcklig energi för att återkomma.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-13
Orgel: 1843: Sven Nordström, Norra Solberga, bygger ett mekanisk enmanualigt orgelverk med bihangspedal. I fasaden enbart blindpipor. 1965: Reparation av firma Richard Jacoby orgelverkstad, Stockholm, varvid tungstämmorna, som varit ur funktion, inkopplades. 1997 görs en restaurering av Sune Fondell, Ålems orgelverkstad. Förutom att reparera skadade pipor m.m. tar man bort senare tiders filtning av trakturen. Filtningen eliminerar visserligen en del skrammel, men spelkänslan försämras och orgeln känns mer tungspelt
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.