Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Åsenhöga kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Åsenhöga kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
  1. Åsenhöga kyrka
  2. Åsenhöga kyrka

Åsenhöga kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Åsenhöga kyrka i Gnosjö

Åsenhöga kyrka tillhör Åsenhöga församling och ligger i Gnosjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 370 sittplatser

Omdömen för Åsenhöga kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2020-01-10
Det är troligen ingen slump att byn heter Åsenhöga, läget är relativt högt. Kyrkan från 1856-57 är den fjärde i ordningen, dock inte riktigt på samma plats. I boken ´Kyrkor i Jönköpings län´ står det att det finns ett kvinnoaltare bredvid huvudaltaret och att det användes så sent som 1937 vid s.k. kyrktagning av kvinnor som nyligen fött barn. Detta finns inte numera, kyrkan torde ha genomgått en renovering efter 1937. En sökning på internet ger inte mycket information, tyvärr.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2015-01-23
Tidstypisk kyrka från 1856-57 av J. F. Åbom (´den flitige´) som egentligen inte utmärker sig på något särskilt sätt förutom några spännande färgval, dels med rött i gesimsen under lanterninen, dels med den blå färgen i absiden och den röda färgen på läktare och bänkar.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.