Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Källeryds kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Källeryds kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
  1. Källeryds kyrka
  2. Källeryds kyrka

Källeryds kyrka

4.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Källeryds kyrka i Gnosjö

Källeryds kyrka tillhör Källeryds församling och ligger i Gnosjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Källeryds kyrka

4.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-12-20
Det första man ser när ögon vant sig vid dunklet är den enorma trappan upp till koret som är placerat ovanpå ätten Dureels gravkor. Den bruna färgen är genomgående och gör interiören väldigt mörk. Här finns en hel del tavlor och epitafier, vilket framgår av den tunna beskrivningen som också tar upp ljuskronor och ljusstakar men inte med ett ord nämner dopfunten från sent 1940-tal. Predikstolen från 1875 nämns inte heller och varför skulle den det när den ersatt en vacker sådan från 1600-talet som höggs sönder vid restaureringen det året. De vackra bilderna från den såldes för 10 kr/styck!
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2014-01-01
Det förvånar mig att den här kyrkan är så okänd med sin höga kortrappa, som endast står Lunds domkyrka efter. Under koret finns nämligen ett gravvalv för ätten Durell. Kyrkan skadades svårt vid en brand 1904 men många inventarier kunde räddas och kyrkan är idag en blandning av nationalromantik, nygotik och barock. Långhuset har naturstensfasad.
Läs mer Läs mindre
vaktisen
vaktisen 2013-06-05
vacker kyrka med de äldsta delarna från sextonhundratalet . invändig krypta o trappa upp till altaret .
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.