Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: akejohan
Kävsjö kyrka Foto: akejohan
Kävsjö kyrka Foto: akejohan
  1. Kävsjö kyrka
  2. Kävsjö kyrka

Kävsjö kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Kävsjö kyrka i Gnosjö

Kävsjö kyrka tillhör Kävsjö församling och ligger i Gnosjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Kävsjö kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-12-22
Fin träkyrka som uppfördes i etapper på 1700-talet har interiört detaljer från många olika århundraden. Det som störde mest var altarskåpet från 1955, men även predikstolen från 1953 - de kändes inte rätt i den kyrkan. Ett krucifix och dopfunt från 1200-talet, en järnkrona, sannolikt medeltida, golvur och målningar från 1700-talet. Ovanför krucifixet tre monogram där det mittersta är Gustav IV Adolfs som flankeras av drottning Fredrika Dorotea Wilhelmina till höger och deras äldste son Gustav till vänster. Två kyrkor har tidigare funnits på samma plats.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2014-01-01
Förtjusande träkyrka från 1776, enkel men tidstypisk. Den moderna altartavlan känns dock lite malplacerad, även om det är en parafras på 1700-talets altartavlor.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-06-08
Den nuvarande träkyrkan i Kävsjö uppfördes 1775-1776. Sakristian är medeltida. Tornet byggdes 1741. Kyrkan har en dopfunt från 1100-talet och ett triumfkrucifix från 1400-talet.
Läs mer Läs mindre
Göran Ason
Göran Ason 2013-03-26
Här hade vi fina skolavslutningar på 50-talet Dom glömmer man aldrig
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.