Foto: Joakim Mattisson
Foto: Joakim Mattisson
Foto: Joakim Mattisson
Björlanda kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Björlanda kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Björlanda kyrka
  2. Björlanda kyrka

Björlanda kyrka

4.6 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Björlanda kyrka i Göteborg

Björlanda kyrka har till sina medeltida delar troligen tillkommit vid 1100- 1200-talet. Vackert belägen på Hisingen i Torslanda-Björlanda församling beläget i Göteborgs Stad, som är en del av Svenska kyrkan och därmed en evangelisk luthersk församling. Enligt de norsk-isländska källorna skulle Bohuslän ha kristnats redan av Olav Trygvasson i slutet av 900-talet. Några kyrkor eller andra kristna minnesmärken är emellertid inte bevarade från denna tid.

Björlanda kyrka tillhör Torslanda-Björlanda församling och ligger i Göteborg

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 155 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Björlanda kyrka

4.6 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Dakota
Dakota 2015-12-17
Fick en privat visning av kyrkan och den är riktigt fin, både inuti och utanpå. Fina väggmålningar, som tagits fram på nytt, och takmålningarna som visar bilder från bland annat andra världskriget kan man kika på i evigheter.
Läs mer Läs mindre
Aleksandra Samuelsson
Aleksandra Samuelsson 2015-08-25
Jätte fin kyrka. Bemötandet och själva kyrkan ger den andliga vi behöver när vi befinner oss i Guds hus. Vackert gammalt dop font, vara båda pojkar var döpta med nedsänkning - fantastiskt dop minne!
Läs mer Läs mindre
Carina Rimborg
Carina Rimborg 2013-11-22
Björlanda kyrka är en kyrka med en lång historia. En vitkalkad kyrka med tjocka väggar. Inne i kyrkan finns det flera fina och gamla altartavlor. Väggarna är vitkalkade utom på vänster sida - där de gamla målningarna är framtagna vid en tidigare renovering. Stora cirklar med en person som rider på en häst. I taket är det målningar från i mitten på 1900-talet - vilket syns på de soldater som minner om andra världskriget. En kyrka som spänner över 1000 år. Det är fantastiskt att tänka sig alla de gudstjänster som firats i kyrkan genom åren.
Läs mer Läs mindre
user 47540
user 47540 2013-08-05
Proig kyrka tjofräsig och ultimat bästa i världen
Läs mer Läs mindre
Joakim Mattisson
Joakim Mattisson 2012-10-27
Härligt läge på den gamla, och rätt stora, kyrkan
Läs mer Läs mindre
Martin Davidsson
Martin Davidsson 2012-02-22
En mycket fin gammal Maria-kyrka! Troligen den äldsta i Göteborg. Mycket populär bröllopskyrka!
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-19
Ett extra plus för den vänlige vaktmästaren som gjorde sig omaket att komma och öppna för oss. Varm och mysig karaktär med takmålningar. Här finns också ett litet sidoaltare med ett krucifix som ser ut att vara ett Eva Spångberg-alster. Hoppas någon kan bekräfta detta eller tala om vem konstnären är i så fall .
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.