Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Otterbäckens kyrka Foto: Barbro Thörn
Otterbäckens kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Otterbäckens kyrka
  2. Otterbäckens kyrka

Otterbäckens kyrka

4.0 i snittbetyg (1st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Otterbäckens kyrka i Gullspång

Klockstapeln är byggd i form av ett sjömärke – riktmärke. Symboliskt ska den leda människorna till kyrkan och samtidigt påminna om Otterbäckens mångåriga betydelse som sjöfartsort. Otterbäckens kyrka är den enda av pastoratets nio kyrkor som inte har någon intilliggande kyrkogård.
På sextiotalet monterade man i Sverige upp så kallade små kyrkor, kyrkor som skulle vara lättmonterade och förmodligen lika lätta att montera ned. Behovet var stort. Otterbäckens kyrka har alltsedan dess gått under namnet ”Småkyrkan”.
Det ansågs inte vara nog med ett gudstjänstrum utan församlingsdelen skulle dimensioneras för såväl församlingsarbete, ungdomsarbete och sjömanskyrka.
Otterbäckens kyrka belägen på höjden i Otterbäckens samhälle, ett stycke från väg 26. Kyrkan byggdes och stod klar för invigning i september 1965. Den byggdes med tanke på ett expansivt Otterbäcken, man räknade med en utbyggnad av den tunga industrin, även med tanke på hamnens läge. Kyrkan var också ämnad för ett förebyggande ungdomsarbete.

Otterbäckens kyrka tillhör Amnehärads församling och ligger i Gullspång

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Otterbäckens kyrka

4.0 i snittbetyg (1st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-11-19
När jag gick in i den här moderna kyrkan från 1965 hade jag inga stora förväntningar. Vid första ögonblicket tänkte jag : Jaha, inte så mycket att se. Men - när jag började se mig omkring upptäckte jag det ena konstverket efter det andra! Korväggen är mycket effektfull med sina reliefer och korset i smide och glas mycket vackert. Det är gjort av Curt Dejmo, som även gjort det stora fönstret i smide och glas vid dophörnan. Framför allt är det de stora ´flaken´ som hänger i taket som gör att intrycket initialt blir negativt, men dessa glömde jag snart nog när jag började syna de små detaljerna!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.