Foto: Åke Fagerlund
Foto: Åke Fagerlund
Foto: Åke Fagerlund
Foto: Åke Fagerlund
Fiskebäcks kapell Foto: Åke Fagerlund
Fiskebäcks kapell Foto: Åke Fagerlund
  1. Fiskebäcks kapell
  2. Fiskebäcks kapell

Fiskebäcks kapell

3.5 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Fiskebäcks kapell i Habo

Fiskebäcks kapell tillhör Habo församling och ligger i Habo

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 100 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Fiskebäcks kapell

3.5 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-12-19
Lilla Fiskebäcks kapell som är så låst att inte ens de som bor i Habo har lyckats komma in. Träffade en dam i sockenstugan vid Habo kyrka som aldrig lyckats komma in i kapellet......Det var då det! Nu har jag lyckats komma in i kapellet som har en ljus och trevlig, men väldigt enkel interiör. Tyvärr saknas information om inventarierna, men en intressant sak var modellen av den gamla kyrkan, rekonstruerad så som man trodde den hade sett ut.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2015-12-17
1939 uppfördes nuvarande kapell på platsen. Träkapellet är ritat av Karl Martin Westerberg och var ursprungligen avsett som gravkapell. Byggnaden vilar på en svartmålad betongsockel och består av ett långhus med ett smalare rakt avslutat kor i norr. Fasaderna är klädda med rödmålad träpanel. Väster om kapellet står en klockstapel som sannolikt är uppförd på 1600-talet. Inventarier: En dopfunt från 1100-talet finns numera på museet i Skara. Ett tyskt altarskåp från 1400-talet förvaras numera på Historiska museet i Stockholm.
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2015-01-19
8 Sept 2013 besökte jag Fiskebäcks kapell / kyrka för första gången och passade på att ta lite bilder på denna charmiga byggnation. Kapellet tillhör Habo församling i Skara stift. Kyrkan byggdes och invigdes år 1939. Kyrkogårdens gravplatser har anor från 1100-talet från en tidigare kyrka som utplånats av en brand. Kyrka var låst vid besöket så det blev endast utvändiga bilder.
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2013-10-19
Kyrkan i Fiskebäck flyttades till Gustav Adolf på 1780-talet. Kvar blev bara klockstapeln och begravningsplatsen. Nuvarande kapell är uppfört på 1900-talet.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2012-09-02
Gå gärna runt på kyrkogården, här finns många gamla intressanta gravstenar. En fin plats.
Läs mer Läs mindre
Åke Fagerlund
Åke Fagerlund 2010-07-16
I bygden innanför Vätterns sydvästra strandlinje har det funnits en kyrka sedan 1100-talet. Enligt traditionen lät en kvinna som råkat i sjönöd uppföra kyrkan på platsen där hon blev räddad, Fiskebäck. Denna kyrka brann dock ned 1623 men en ny byggdes upp på samma plats.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.