Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Tacksägelsekyrkan Foto: Stefan Leonardsson
Tacksägelsekyrkan Foto: Stefan Leonardsson
  1. Tacksägelsekyrkan
  2. Tacksägelsekyrkan

Tacksägelsekyrkan

3.3 i snittbetyg (4st)

Tacksägelsekyrkan i Karlsborg

Tacksägelsekyrkan tillhör Karlsborgs pastorat och ligger i Karlsborg

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 80 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Tacksägelsekyrkan

3.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2018-01-12
Kyrkan ligger vackert i skogen. Vad gör det att det är en bit att åka, när det är en så vacker och rofylld plats. Kyrkan uppfördes åren 1983-84 och invigdes den 26 augusti 1984 av Biskop Helge Brattgård. Kyrkan är ritad av Rolf Bergh. Arkitektens strävan var kyrkan skall falla väl in i den närliggande naturen. Altare, ambo, knäfall och ljusbärare i trä, liksom processionskors och nattvardssilver är ritade av kyrkoherden Holger Fernström. Orgeln på tretton stämmor är byggd av Smedmans Orgelbyggeri i Lidköping, efter en skiss av Rolf Bergh.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-10-12
Kyrkan ligger (kanske skenbart) utslängd i skogen i norra Karlsborg. Fortsätter man vägen fram finns faktiskt en del hus samt ett äldreboende. Men trist ser den ut och tyst och stilla var det. Hoppas någon kan komma in och bevisa motsatsen. Nytt besök: Så roligt när man kan ändra till det bättre! Kyrkan är trevlig invändigt med en altarbonad i lappteknik, ´`där varje ruta kan symbolisera en församlingsbo, nödvändig för att en enhet och helhet skall bestå´. citat från kyrkans broschyr. I övrigt finns text under bilderna.
Läs mer Läs mindre
P-A Rudberg
P-A Rudberg 2013-04-10
En vacker interiör, men jag kan inte fatta hur den har fått ta över som huvudkyrka i församlingen när man har garnisonskyrkan att tillgå?
Läs mer Läs mindre
Kerstin P
Kerstin P 2012-08-12
Ja, visst blir det helt annorlunda att komma in i kyrkan! Fin träinteriör. Här har jag firat några morgonmässor när präster och diakoner i Kåkinds kontrakt har träffats, dels till årligt konvent, dels till mindre samlingar. Allting är smått, smått (till golvytan), men det bidrar till trivseln. Utanför står furorna som katedralpelare. Sannerligen en rofylld plats, om än lite avsides.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.