Foto: Stefan Leonardsson
Foto: mafastrf
Foto: mafastrf
Undenäs kyrka Foto: mafastrf
Undenäs kyrka Foto: mafastrf
  1. Undenäs kyrka
  2. Undenäs kyrka

Undenäs kyrka

4.5 i snittbetyg (8st)

Undenäs kyrka i Karlsborg

Undenäs kyrka tillhör Undenäs församling och ligger i Karlsborg

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 350 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Undenäs kyrka

4.5 i snittbetyg (8st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2018-01-16
Fram till 1890 fanns här en träkyrka från medeltiden vilken den 15 oktober total-förstördes genom en anlagd brand. Nuvarande kyrkobyggnad är av tegel uppfördes 1892- 1894 efter ritningar av Magnus Steendorff och invigdes den 22 april 1894. Den är i tyskinspirerad nygotisk stil med blinderingar och strävpelare. Altartavlan är från 1939. En ståtlig och sevärd kyrka.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-12-03
Ja, hög och mäktig är den och intrycket förstärks av att den ligger så högt. Enl. vaktmästaren som släppte in mig ska det vara 19 m högt i tak! Byggd 1893 i gotisk stil och med en altartavla från 1939. Visst är den vacker! Synd bara att det finns så lite uppgifter att tillgå, både på hemsidan och i skrift.
Läs mer Läs mindre
Dan Banan
Dan Banan 2013-10-22
Fantastiskt tjusig kyrka i en mysig by. Men tråkigt att se 12 människor på en Söndagsgudstjänst.
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2013-09-02
När jag kom hit så tänkte väldigt illa om denna kyrka ett för det var en tegelkyrka jag gillar inte tegel sen var gångarna på kyrkogården i aftvat då gjorde inte saken bättre för mig. Men när jag kom in i denna kyrka så bli jag posstivt överskad så det gjorde inget att det var en tegelkyrka läggre. Jag ger denna kyrka 4 stjäror den är klart värd att göra återbesök i. Men det är insidan som gör att kyrkan för 4 stjärnor.
Läs mer Läs mindre
P-A Rudberg
P-A Rudberg 2013-04-11
Mäktig och elegant reser den sig i kanten av Tiveden. Invigd 1894 som ersättning efter den träkyrka som brunnit ner 1890 i en anlagd brand. Rymde tidigare 1100 sittande, men är ny på ett utmärkt sätt ´krympt´ till 600 platser. Ljuset i kyrkan är speciellt tack vara de högt sittande fönstren och den mäktiga takhöjden. Kyrkan har ett litet men intressant museum. Min släktkyrka.
Läs mer Läs mindre
Kerstin P
Kerstin P 2012-08-18
´Tivedens katedral´ - helt oväntat dyker den upp i nästintill ödemarken. Smäcker och vacker, som en miniatyr av Uppsala domkyrka. Kyrkan är värt ett besök, ja, en utflykt hit upp i skogarna bara för att se på kyrkan. Det är den värd!
Läs mer Läs mindre
Lars-Åke Skagegård
Lars-Åke Skagegård 2010-06-06
´Tivedens katedral´ är underbart vacker där den ligger på sin höjd. Som född i byn har jag många gånger förundrats över dess ståtlighet och höjd mot himlen. I dag kan kyrkan till vardags känns aningen för stor, men känslan av att befinna sig i en katedral är mäktig. Väl värd en paus på bilresan.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-05-08
Stort byggde de i Undenäs när träkyrkan brunnit. Så var det ju gravkyrka åt en kungadotter. Erik XIV:s Constantia jordades i gravvalvet. Det sägs att man hittade stenar från hennes halsband efter branden. En adlig ättling levde i socknen till 1935. Stråle af Sjöared vägrade pension från Riddarhuset men de bekostade gravstenen. Hans lilla spånklädda stuga ligger kvar i skogskanten. Var han inte skomakare?
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.