Foto: Johnny Larsson
Foto: Johnny Larsson
Foto: Johnny Larsson
Frykeruds kyrka Foto: Johnny Larsson
Frykeruds kyrka Foto: Johnny Larsson
  1. Frykeruds kyrka
  2. Frykeruds kyrka

Frykeruds kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Frykeruds kyrka i Kil

Frykeruds kyrka tillhör Kils pastorat och ligger i Kil

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 450 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Frykeruds kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2014-09-30
Frykeruds kyrka uppfördes 1795-99. År 1953 restaurerades kyrkan och fick sitt nuvarande utseende. I kyrkan finns en täljstensdopfunt från 1200-talet. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök. Den gamla kyrkplatsen ligger c:a 7 km SO om den nya kyrkan. Det finns en minnessten på platsen.
Läs mer Läs mindre
Janne Henriksson
Janne Henriksson 2013-01-11
Härligt vackert kyrkorum. Helt underbart. Bra representant för den nyklassicistiska stilen. Trevlig personal. Se vidare Johnny Larssons recension.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-21
Orgeln byggdes 1865 av Zetterkvist i Örebro. 1942 byggdes den om och utökades till 20 stämmor av Olof Hammarberg i Göteborg. En kororgel byggdes 1981 av Hans Heinrich i Finland.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-01-02
Här finns många vackra detaljer att se, men den (för mig) allra finaste är den 16-pipiga ljuskronan av trä, tillverkad i början av 1800-talet av lantbrukaren, mekanikern och urmakaren Benkt Nilsson i Göpåsen. Så välgjord och så vacker! I sanning en skicklig konstnär! Vacker färgsättning och insidan på ljudtaket, liksom fönsternischernas dekor är mycket tilltalande.
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson
Johnny Larsson 2010-07-04
Frykeruds kyrka i Västra Glänne uppfördes på 1790-talet. Kyrkan kom att ersätta den förra träkyrkan som tidigare stod i samhället Fagerås cirka en mil söderut. Anledningen till flytt var att man då ville ha kyrkan i församlingens geografiska mitt! På den tiden bodde 3000 pers. i församlingen som idag bara har cirka 1700 invånare. Frykeruds kyrka ger ett ljust och vackert intryck med sina milda och vackra färger och altaret är något alldeles speciellt då det tydligt symboliserar uppståndelsen. Kyrkan renoverades invändigt senast 1996 och utvändigt senast 2008. Min hemförsamling får 5 poäng!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.