Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Östra Ljungby kyrka Foto: Tom Wollecki
Östra Ljungby kyrka Foto: Tom Wollecki
  1. Östra Ljungby kyrka
  2. Östra Ljungby kyrka

Östra Ljungby kyrka

3.0 i snittbetyg (1st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Östra Ljungby kyrka i Klippan

Östra Ljungby kyrka är uppförd i slutet av 1850-talet med långhus och femsidigt avslutat korparti. Det kvadratiska tornet tillkom ett par årtionden tidigare. Kyrkorummet täcks av ett tunnvalv. Väggarna är målade i brun kvaderimitation.

Östra Ljungby kyrka tillhör Klippans pastorat och ligger i Klippan

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 260 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Östra Ljungby kyrka

3.0 i snittbetyg (1st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2018-08-25
Nuvarande kyrka uppfördes vid slutet av 1850-talet efter ritningar av Anders Håkansson Haf och Ludvig Hedin. Kyrkan har en stomme av gråsten och består av långhus med kor i öster och torn i väster. Dopfunten är från 1200- talet, dopfatet av mässing från 1500-talet. Predikstolen är från 1600-talet. Altartavlan är en oljemålning av J. Westfelt-Eggertz. Nuvarande orgel med fasad tillkom 1929. Orgelläktaren är från 1861. Tidigare orgel från 1707, som köptes in 1861 från Osby kyrka, är numera placerad i koret. Jag besökte kyrkan 28 juni 2017.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.