Hem / Platser / Klippan / Kyrkor / Östra Ljungby kyrka
  1. Begravning

Östra Ljungby kyrka

3.0 i snittbetyg (1st)

Box 2024 26402 Östra Ljungby Visa på karta

Information om platsen

  • Platsen är tillgänglighetsanpassad
  • Platsen har toalett
  • Platsen har teleslinga

Bekskrivning

Östra Ljungby kyrka är uppförd i slutet av 1850-talet med långhus och femsidigt avslutat korparti. Det kvadratiska tornet tillkom ett par årtionden tidigare. Kyrkorummet täcks av ett tunnvalv. Väggarna är målade i brun kvaderimitation.

Östra Ljungby kyrka tillhör Klippans pastorat och ligger i Klippan

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Ljungby kyrka

3.0 i snittbetyg (1st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Tom Wollecki 2017-07-17
Nuvarande kyrka uppfördes vid slutet av 1850-talet efter ritningar av Anders Håkansson Haf och Ludvig Hedin. Kyrkan har en stomme av gråsten och består av långhus med kor i öster och torn i väster. Dopfunten är från 1200- talet, dopfatet av mässing från 1500-talet. Predikstolen är från 1600-talet. Altartavlan är en oljemålning av J. Westfelt-Eggertz. Nuvarande orgel med fasad tillkom 1929. Orgelläktaren är från 1861. Tidigare orgel från 1707, som köptes in 1861 från Osby kyrka, är numera placerad i koret. Jag besökte kyrkan 28 juni 2017.
Läs mer Läs mindre

Foto: Klippans pastorat

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Emma Johansson
Läs mer om Emma
Anita Edvinsson
Läs mer om Anita