Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Riseberga kyrka Foto: Barbro Thörn
Riseberga kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Riseberga kyrka
  2. Riseberga kyrka

Riseberga kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Riseberga kyrka i Klippan

Kyrkan är en kyrkobyggnad i Riseberga socken och Riseberga-Färingtofta församling, Norra Åsbo härad i Skåne. Den ligger 4 km öster om Ljungbyhed och tillhör Lunds stift.

Riseberga kyrka tillhör Klippans pastorat och ligger i Klippan

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 500 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Riseberga kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2015-09-20
Den här kyrkan har vänts på 1800-talet, så att man lät det medeltida tornet stå kvar i väster men rev det mesta av det övriga medeltida, byggde ut mot öster och sätte koret med altarpredikstol i väster. Altarpredikstolen gör verkligen kyrkan och det är glädjande att den bevarats på några håll. Takmålningarna av Einar Forseth är ett fint bidrag av 1900-talets kyrkokonst.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-08-09
Riseberga kyrka uppfördes på medeltiden, men kyrkan byggdes om på 1600-talets slut och flera gånger under 1700-talet. 1819-20 byggdes långhuset ut till sin nuvarande längd och koret flyttades till väster. år 1937 restaurerades kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-16
1757 bygger Anders Malmlöf, Malmö, en orgel i kyrkan. 1868-1869 byggs orgeln om av Knud Olsen, København, & Jöns Olsson Lundahl, Malmö. 1937 görs vissa förändringar av Theodor Frobenius & Co, Lyngby, Danmark. Bl.a. byter han ut Clarinet 8´ mot Blockflöjt 2´. 1970: Olof Hammarberg, Göteborg, bygger på södra läktaren en mekanisk orgel med 19 stämmor fördelade på 2 manualer och pedal. Fasaden ritad av Hammarberg i samråd med J. Seldenthuis.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-03-02
Här möts gammalt och nytt i en skön förening. Ursprung i medeltiden, altarpredikstol från 1822, takmålningar av Einar Forseth 1937 och den nyaste orgeln från 1967. Jag tycker kyrkan är läcker! Dessutom snygga ankarslutar på tornet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.