Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Vedby kyrka Foto: Tom Wollecki
Vedby kyrka Foto: Tom Wollecki
  1. Vedby kyrka
  2. Vedby kyrka

Vedby kyrka

4.0 i snittbetyg (1st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Vedby kyrka i Klippan

Vedby nuvarande kyrka är från 1860-talet, men den är byggd på samma plats som den tidigare medeltidskyrkan.
Från den äldre kyrkan är bevarat ett triumfkrucifix i ek från medeltiden, som numera förvaras på Historiska museet i Lund. Samtidigt som kyrkobygget pågick utvidgades kyrkogården, vilken var färdig på hösten 1867. Kyrkan fick sin orgel samma år som invigningen. Den transporterades till Stehag och därifrån med häst och vagn till Vedby. Altartavlan är skänkt av ägaren till Pappersbruket. Kyrkan fick många gåvor av församlingens syförening, bl a mässkrud, ljusstakar, lampetter och kollekthåvar.

Vedby kyrka tillhör Klippans pastorat och ligger i Klippan

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 370 sittplatser
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Vedby kyrka

4.0 i snittbetyg (1st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2018-08-26
En tidigare kyrka på platsen var byggd på medeltiden. Nuvarande tegelkyrka uppfördes åren 1865- 1867. Kyrkan består av ett treskeppigt långhus med tresidigt kor i öster. Dopfunten av sandsten, vars cuppa är smyckad med rundbågsfris, är troligen från 1100-talet. Tillhörande dopfat av koppar är från 1600-talet. En altaruppsats är från 1600-talets förra hälft. På läktarbröstningen finns en serie målningar av Erik Olsson. Jag besökte kyrkan 28 juni 2017.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.