Foto: akejohan
Foto: Joakim Mattisson
Foto: Stefan Leonardsson
Älvsåkers kyrka Foto: Barbro Thörn
Älvsåkers kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Älvsåkers kyrka
  2. Älvsåkers kyrka

Älvsåkers kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Älvsåkers kyrka i Kungsbacka

Älvsåkers kyrka tillhör Tölö-Älvsåker pastorat och ligger i Kungsbacka

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 180 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Älvsåkers kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2015-11-17
Spännande och färgstark kyrka. Som så ofta i Göteborgs omgivningar en i grunden liten socken, vars befolkningstal exploderat under 1900-talets senare del. Det gör att medeltidskyrkan finns bevarad. Spännande takmålningar från 1700-talet, enligt tidens vanliga schema med yttersta domen som motiv, treenigheten ovanför altaret och dödsriket ovanför orgelläktaren. Inte bara skapelsen alltså. Koret har bytt skepnad flera gånger, senast efter renovering 1985 då Eva Spångbergs krucifix fick sin plats här.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-11-25
Älvsåkers kyrka uppfördes på 1200-talet men byggdes om 1756, då långhuset förlängdes och fick sin halvrunda koravslutning. Samma år fick kyrkan takmålningar av Ditloff Ross.
Läs mer Läs mindre
user 45888
user 45888 2013-06-28
En underbar liten kyrka där det är lätt att känna sig ´hemma´. Om jag en dag gifter mig så skulle jag gärna göra det här!
Läs mer Läs mindre
Joakim Mattisson
Joakim Mattisson 2012-10-12
Vackra takmålningar, annars ordinär kyrka i en ganska tråkig miljö
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-16
Här finns verkligen spridda århundraden representerade! Dopfunt från 1200-talet, takmålningar (underbara) från 1756, orgel 1968 och Eva Spångbergs altaruppsats från 1985!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.