Åls kyrka Foto: Barbro Thörn
Åls kyrka Foto: Barbro Thörn
Åls kyrka Foto: Barbro Thörn
Åls kyrka Foto: Barbro Thörn
Åls kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Åls kyrka
  2. Åls kyrka
  3. Åls kyrka
  4. Åls kyrka
  5. Åls kyrka

Åls kyrka

4.0 i snittbetyg (1st)

Åls kyrka i Leksand

Åls kyrka tillhör Åls församling och ligger i Leksand

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad

Visa stor karta

Omdömen för Åls kyrka

4.0 i snittbetyg (1st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2014-11-08
En altaruppsats i kolossalformat, utförd av Johan Görsson 1827 som en treskeppig tempelfasad med perspektivmålning av Anders Richman emellan.Försök att gå in i arkaden och du slår huvudet i väggen! Man kan se storleken genom att jämföra med de båda flankerande dörrarna, bredvid den vänstra dörren syns också en av de stora ljusstakarna! Predikstolen är ett samarbete mellan N.N. Friborn och Hans Mohson i Svärdsjö. Målad och förgylld 1786 av målaregesällen herr Petter Hedendahl.Dopfunt från 1977 av Erik Sand.Här finns också ett bevarat och restaurerat altarskåp från omkring 1480.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.