Råneå kyrka Foto: Barbro Thörn
Råneå kyrka Foto: akejohan
Råneå kyrka Foto: Johnny Larsson
Råneå kyrka Foto: Barbro Thörn
Råneå kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Råneå kyrka
  2. Råneå kyrka
  3. Råneå kyrka
  4. Råneå kyrka
  5. Råneå kyrka

Råneå kyrka

3.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Råneå kyrka i Luleå

Råneå kyrka tillhör Råneå församling och ligger i Luleå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Råneå kyrka

3.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Akustikalikus
Akustikalikus 2019-09-10
Råneå kyrka har ett något udda kyrkorum med sin långsmala, breda form. Det ger god sikt för församling/publik likväl som för musiker. Takhöjden och det breda klangrummet under taket ger en fin, varm färg på ljudet. Klangen är lagom lång och ljudet blir aldrig för starkt. En mycket lättsjungen kyrka. Tyvärr har kyrkan en mögelskada, vilket jag som allergiker och astmatiker lider mycket av.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2016-04-13
Stor träkyrka, ritad av J.F. Åbom och uppförd 1854-57. Avvikande interiör då den är inredd ´på tvären´. Altaret, mitt på långsidan, pryds av en rundbåge med änglahuvuden, uppburet av två kolonner av Hans Biskop. Därunder skulpturer ( av Erik Sand) föreställande Kristus (segraren), Maria med barnet och Johannes. Bakom dem, en av korset genomborrad drake. Interiören känns splittrad, svårt att få en helhetsbild, men kyrkan är sannerligen annorlunda.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-08-20
Träkyrkan i Råneå uppfördes 1854-57. Kyrkan är ritad av J F Åbom. Kyrkan restaurerades grundligt 1956-57 och 2000-01. På platsen fanns tidigare S:t Pers kapell från mitten av 1600-talet.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-03-20
Stor praktfull träkyrka med intressant placering av tornet dvs mitt på långhusets ena sida. Interiören är mycket annorlunda genom att altaret ligger på ena långsidan vilket ger rummet en originell utformning. Det måste också vara en av Sveriges största träkyrkor.
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson
Johnny Larsson 2010-02-10
Har ej sett kyrkans inre men den har ett vackert yttre.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.