040-622 72 60 Öppet dygnet runt
Hem / Platser / Malmö / Kyrkor / Limhamns kyrka

Limhamns kyrka

Limhamns kyrka i Malmö

limhamns kyrka gravsten malmö Fotograf: Jorchr

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Platsinformation

  • 400 platser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Veckoschema begravningstider

Våra rådgivare hjälper dig med begravning i Malmö

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Limhamns röda tegelkyrka, med korsarmar i norr och söder och det vackra mönstrade skiffertaket, invigdes på Tacksägelsedagen i oktober 1890. Den är emellertid ung i jämförelse med sin föregångare, den vita 1200-talskyrkan, som låg i Hyllie by och revs när den nya kyrkan byggdes.
På Limhamn fanns sedan århundraden fiskeläget, som vuxit och 1886 fått status som municipalsamhälle. Hela Hyllie socken blev efter ytterligare sammanslagningar 1901 köping tills allt 1915 införlivades med Malmö stad. I kyrkligt anseende blev Limhamn eget pastorat samma år och fick då sin förste kyrkoherde, Karl Sandegård.