Karbennings kyrka Foto: Barbro Thörn
Karbennings kyrka Foto: Barbro Thörn
Karbennings kyrka Foto: Barbro Thörn
Karbennings kyrka Foto: Barbro Thörn
Karbennings kyrka Foto: Barbro Thörn
 1. Karbennings kyrka
 2. Karbennings kyrka
 3. Karbennings kyrka
 4. Karbennings kyrka
 5. Karbennings kyrka

Karbennings kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Karbennings kyrka i Norberg

Karbennings nuvarande kyrka invigdes första söndagen i Advent 1845. Den ersatte då en gammal träkyrka som troligen byggdes 1654. Den gamla kyrkan revs ett par år efter att den nya invigts och de delar som kunde säljas auktionerades bort vilket har gjort att delar av gamla kyrkan finns kvar på olika gårdar i bygden. 1839 började man att bygga på den nya kyrkan efter att ha pratat om det av och till sedan 1796.

Karbennings kyrka tillhör Norberg-Karbennings församling och ligger i Norberg

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • Handikappanpassad byggnad
 • Toalett
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Karbennings kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2012-06-26
Det är gedigna kyrkor i Bergslagen, liksom mânniskor. Grus pâ gângarna, gjutna handtag och fasta varma handslag. Det var drag i ässjan och hamrarna dunkade när kyrkan byggdes stor och vit som smedernas söndagsskjortor. Att Karbenningsbor kan bjuda motstând fick Televerket erfara nâr telefonkiosken skulle dras in. Stâr den kvar än?
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-28
En typisk kyrka från tidigt 1800-tal frånsett byggnadstekniken som en lekman dock inte ser något av. Altartavlan är målad av Olle Hjortzberg.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.