Foto: Gert Ärnström
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Barbro Thörn
Stora Åby kyrka Foto: Barbro Thörn
Stora Åby kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Stora Åby kyrka
  2. Stora Åby kyrka

Stora Åby kyrka

3.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Stora Åby kyrka i Ödeshög

Stora Åby kyrka tillhör Folkungabygdens pastorat och ligger i Ödeshög

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 480 sittplatser
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Stora Åby kyrka

3.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-12-06
En formidabel altaruppsats i tre (noga räknat fem) våningar utförd av Johan Ullberg år 1763. Tavlan som ovanför predellan föreställer nattvarden är särskilt intressant. Kalken, som sträcks fram, sträcks fram på riktigt dvs en bit utanför tavlan! Se bild. Den gamla altarprydnaden i form av ett vackert altarskåp återfinns på södra väggen. Längst ner i kyrkan hänger en väggklocka, tillverkad av Johan Stålknapp som är stamfader till en släkt på orten som i tre generationer haft urfabrikation som specialitet. Detta enl. kyrkans broschyr.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2013-11-05
En ganska stor kyrka som syns på långt håll. Inget synligt särdrag på den exteriört och tyvärr stängd vid vårt besök!
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-10-14
Stora Åby kyrka uppfördes i mitten av 1700-talet, men med ett medeltida torn. I kyrkan finns en intressant medeltida dopfunt, troligtvis från slutet av 1100-talet.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2012-11-12
Kyrktornet med sin entré sträcker sig högt upp mot himlen när man möter den från vägen.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-18
1779: Lars Strömblad (1743-1807), Ödeshög, bygger en ny 1-manualig läktarorgel med 13 stämmor. 1788: Orgelfasaden tillkommer. 1913: Bakom Strömblads fasad bygger firma E. A. Setterquist & son, Örebro, en ny mekanisk 2-manualig orgel med rooseveltlådor. Tidigre orgel: 1742: Lars Solberg (1697-1767), Norra Sandsjö, bygger ett 7-stämmigt orgelverk. 1757: Orgeln monteras ned i samband med ombyggnad av kyrkan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.