Foto: Barbro Thörn
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Stefan Leonardsson

Östra Broby kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)

Beskrivning

Östra Broby kyrka tillhör Broby-Emmislövs församling och ligger i Östra Göinge

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Östra Broby kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Carl-Johan Ivarsson 2014-06-01
En kyrka som byggdes upp i sitt gamla ´skal´ efter brand 1930. Arkitekt Sven Wranér. Till det yttre är den lik sin nygotiska föregångare även om tornets utseende ändrades. I det inre välbevarad sedan byggnadstiden. Altartavlan i intarsia verkar ha mörknat en del, det är svårt att se motivet tydligt. Interiören är stram men tilltalar mig mindre. Träden har växt upp en del sedan vykortsbilden togs.
Läs mer Läs mindre
Gerd-Inger Persson 2011-06-15
Tidegärdsbön-Laudes-Morgonbön kl. 08.00 vardagar utom tisdagar.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2009-11-19
Kyrkan uppbyggd igen efter en brand 1930. Exteriören i stort sett lika som tidigare. Interiören smakfullt stram och modern.Altartavlan gjord av svensk-franske konstnären Rudolf Govenius i Paris. Här finns ett intressant skåp som sannolikt är tillverkat av en gammla predikstol. Snyggt blev det i alla fall.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Catharina Bobeck
Läs mer om Catharina
Louise Weibull
Läs mer om Louise