Perstorps kyrka Foto: akejohan
Perstorps kyrka Foto: akejohan
Perstorps kyrka Foto: Barbro Thörn
Perstorps kyrka Foto: Barbro Thörn
Perstorps kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Perstorps kyrka
  2. Perstorps kyrka
  3. Perstorps kyrka
  4. Perstorps kyrka
  5. Perstorps kyrka

Perstorps kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Perstorps kyrka i Perstorp

Perstorps kyrka tillhör Perstorps församling och ligger i Perstorp

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Perstorps kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2015-09-18
Kyrkan är i grunden en kyrka i romansk stil från omkring år 1200. Sedan har den byggts ut i flera omgångar. Baldakinen över dopfunten fångade mig, liksom det fina glaset från Henrikstorps glasbruk som tydligen var helt fram till 1973. Perstorps expansion som industriort har kommit under 1900-talet vilket innebar att man fick behålla sin medeltidskyrka.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-08-21
Perstorps kyrka uppfördes runt år 1200 i romansk stil. Sakristian byggdes 1837. Kyrkans altaruppsats är från 1500-talet.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-16
Den första kyrkorgeln tillkom 1902 och fungerade fram till 1952 då den nuvarande danska Krohn-orgeln installerades. Vid renoveringen 1964 byggdes orgeln ut med ett ryggpositiv.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-03-03
En ekdörr, rikt smyckad med smidesornament möter kyrkobesökaren i vapenhuset.Över dopfunten svävar en grann baldakin från 1700-talet och bredvid en kopia av en Mariaskulptur från omkr. 1250. Predikstolen mittemot har vackert snidade figurer och i vänstar korfönstret förvaras en restaurerad vinflaska i glas, skänkt till kyrkan 1754.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.