Foto: Dhyana
Foto: Dhyana
Foto: Dhyana
Eggby kyrka Foto: akejohan
Eggby kyrka Foto: akejohan
  1. Eggby kyrka
  2. Eggby kyrka

Eggby kyrka

3.0 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Eggby kyrka i Skara

Eggby kyrka tillhör Valle församling och ligger i Skara

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 270 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Eggby kyrka

3.0 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Heraldiker
Heraldiker 2018-12-08
Vad gäller de Peder Ulfsparres två fruar, så hette den första Ebba Andersdotter Röd (hennes vapensköld är de tre eklöven - gula på röd botten) som dog 1628, och den andra Ragnhild Johansdotter Ekeblad från Stola (hennes vapensköld består av ett eklöv - även det gult på röd botten) som han gifte sig med 1630. Ragnhild var född 1591 och död 1668. Ebba och Ragnhild var kusiner.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2016-09-01
Det är endast delar av tornet som är kvar sedan den tidigare kyrkan.Tornhuven är enligt traditionen en replik av tornen som fanns på det nu nedbrunna Höjentorps slott. Sitt nuvarande utseende fick den i mitten av 1700-talet. Intressanta är de gravstenar som står uppställda inne i kyrkan. I övrigt: se bilder med tillhörande text. Ett varmt tack till Ann-Britt som ställde upp och öppnade kyrkan åt oss.
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2016-05-04
En fin kyrka som ser gammal ut på utsidan men insidan är inget som faller mig i smaken.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2015-02-24
Eggby kyrka uppfördes på 1700-talet. Troligtvis är kyrkans äldsta delar från en romansk 1100-talskyrka. I slutet av 20-talet gjordes en restaurering under ledning av Axel Forssén. I kyrkan finns en dopfunt från 1100-talet. Utanför kyrkan står runsten Vg 77.
Läs mer Läs mindre
Dhyana
Dhyana 2015-02-20
Fin kyrka utvändigt, men invändigt är det som att stå under ett gigantiskt uppochnervänt babyblått badkar. Men gravhällarna var intressanta. Utanför kyrkan stirrade något på mig: en konstgjord sten med ett cyklopöga låg i gräset. Det skulle väl föreställa konst. Jag hittade senare fler ex på ´ögat´ till och med i Varnhems klosterkyrka! [grrrr]
Läs mer Läs mindre
Johannes Öberg
Johannes Öberg 2013-04-04
De äldsta delarna av kyrkan tror man sig kunna datera till 1100-talet. Inte mycket kvarstår av Eggby kyrka från denna tidsperiod, eftersom den i stort sett revs i mitten av 1700-talet. Trots detta, återstår flera föremål från 1600-talet; bland annat en ljuskrona från Prag hitkommen under trettioåriga kriget. Eggby kyrka är ljus och luftig, men ger inte på något sätt ett kalt intryck. Det förhindrar, om inte annat, alla de flerhundraåriga gravhällar som är uppsatta på väggarna.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.