Foto: Christian91
Foto: Christian91
Foto: Christian91
Skånings-Åsaka kyrka Foto: Christian91
Skånings-Åsaka kyrka Foto: Christian91
  1. Skånings-Åsaka kyrka
  2. Skånings-Åsaka kyrka

Skånings-Åsaka kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Skånings-Åsaka kyrka i Skara

Skånings-Åsaka kyrka tillhör Valle församling och ligger i Skara

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Skånings-Åsaka kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2020-06-17
En stor och fin kyrka. Jag är döpt i denna kyrka. Jag var här idag på återbesök men kyrkan var låst.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2016-09-18
Egentligen är kyrkan en högst ordinär 1800-talskyrka men det goda mottagandet av kyrkvärden Lena motiverar minst fyra stjärnor. Man kan beklaga att den fina medeltidskyrkan fick skatta åt förgängelsen men 1800-talskyrkan är i mycket gott skick och syns högt i landskapet. I kyrkan finns en del bevarade detaljer från den gamla kyrkan som dopfunt, altare och kalvariegrupp. Biskoparna var församlingsbor i flera hundra år på biskopsgården Brunsbo och några av dem vilar på kyrkogården.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-05-04
På kyrkogården finns de gamla biskopsgravarna. Från medeltiden till 1935 var gården Brunnsbo bostad för Skaras episkopos. Jesper Svedberg var en av dem: Herre signe du och råde. Sista namnet på biskoparnas gravstenar är Sven Danell. Som radioröst och författare betydde han mycket. Det han skrev om livet bland Nuckösvenskarna går till historien. Gud ske pris i allo lande!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.