Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Stenums kyrka Foto: Tom Wollecki
Stenums kyrka Foto: Tom Wollecki
  1. Stenums kyrka
  2. Stenums kyrka

Stenums kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Stenums kyrka i Skara

Stenums kyrka tillhör Valle församling och ligger i Skara

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 154 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Stenums kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2018-10-23
En ljus och trevlig kyrka på insidan. Synd att det inte fanns vykort eller information blad om kyrkan, detta dra ner betygen. Men det är alltid lika roligt att besöka en kyrka som man har varit utanför så många gånger. Tur att den var öppen idag.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-08-24
Stenums kyrka ligger ca. 5 km söder om Axvall. Kyrkan återuppfördes 1867 efter Ludvig Hawemans ritningar. Kyrkan ersatte en romansk absidkyrka som revs. Kyrkan renoverades 1925, 1928, 1952 och 1993. Från kyrkans tillkomst 1867 har en del inventarier bevarats; altarring, altarskrank, nummertavlor och predikstol. Den första orgeln var byggd 1880 av Salomon Molander och co. i Göteborg och delar av denna är troligen bevarade. En kororgel från Smedmans orgelbyggeri inköptes 1989. Dopfunten är från 1100-talet, predikstolen från 1867, en bevarad dörr från 1630. Antalet sittplatser 154 st.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.