Foto: Lennart Hedlund
Foto: Lennart Hedlund
Foto: Lennart Hedlund
Foto: Lennart Hedlund
Bureå kyrka Foto: Lennart Hedlund
Bureå kyrka Foto: Lennart Hedlund
  1. Bureå kyrka
  2. Bureå kyrka

Bureå kyrka

4.3 i snittbetyg (8st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Bureå kyrka i Skellefteå

Bureå kyrka tillhör Bureå församling och ligger i Skellefteå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 450 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Bureå kyrka

4.3 i snittbetyg (8st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Akustikalikus
Akustikalikus 2019-02-19
Bure kyrka, exteriört med lätt bysantinska drag och interiört med nationalromantiska förtecken. Kyrkan lockar också till präktigt stora nationalromantiska stycken, gärna pianoackompanjerade. Klangen är fin, med lätt sprödhet i högre register, och efterklangen är precis lagom lång, vilket gör kyrkan lättsjungen och med god textåtergivning. Körer kan med fördel nyttja spridd formation, omgivande åhörarna - det är ändå lätt att höra alla stämmor och intonera väl. Denna kyrka förtjänar att ligga mer centralt eller få bättre reklam - fler bör upptäcka den.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2014-10-28
Detta är en av de vackraste kyrkorna vi sett i nationalromantisk stil. Kyrkan är hög och ljus med höga fönster, alla olika. Valvbågarna är målade med utsökt allmogedekor. Synliga bemålade takbjälkar. Koret är överdådigt och helt originellt i nästan bysantinsk stil. Kyrkan är omsorgsfullt utformad i varje detalj och trots att flera konstnärer medverkat är kyrkan en förunderligt sammanhållen enhet.
Läs mer Läs mindre
Kicki 5
Kicki 5 2013-12-30
Vacker kyrka! Fint läge alldeles vid Bureälven.
Läs mer Läs mindre
Lennart Hedlund
Lennart Hedlund 2013-11-10
Fantastisk miljö vid Bureälven för en kyrka, men lite för mycket vinklar och vrår utvändigt på kyrkan för att bli femstjärnig. Invändigt mäktig (men lite för mörk för fotografering).
Läs mer Läs mindre
nolaskog
nolaskog 2011-04-16
Här kan man sitta länge och bara titta och njuta av den ´oregelbundna symmetrin´. Fantastisk!
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-09-14
En mäktig tegelkyrka med lökkupol i spån, ritad av Fredrik Falkenberg som dessvärre blev blåst på konfekten att rita stadskyrkan i ´Skellefteå. Här återfinner vi mäktig tegelarkitektur och monumental ståtlig kyrkoarkitektur av det återblickande slag som många arkitekter ägnade sig åt under de inledande decennenierna på 1900-talet.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-04-13
Det vackraste är de tolv fönstren som har motiv de tolv apostlarnas attribut, som på bilden t ex Petri nycklar. En dopfunt av mölnbomarmor med tennlock som också används som dopskål, dekorerat med en blomknopp.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-03-30
Varje högmässa blir ett totalkonstverk med skrudar som i Bureå. I början av sin konstnärsbana försåg Sten Kauppi kyrkan med tuffa textilier. Broderade apostlar strålar som midnattsolen. I slutet av sitt liv gjorde han textilierna till Motala kyrka. Här har midnattsolen brutit igenom djupblå fasteskrud. Borde inte församlingarna samarbeta? Vilken utställning!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.