S:t Olovs kyrka Foto: Marita Berggren
S:t Olovs kyrka Foto: Marita Berggren
S:t Olovs kyrka Foto: Marita Berggren
S:t Olovs kyrka Foto: Marita Berggren
S:t Olovs kyrka Foto: Mats Forsgren
 1. S:t Olovs kyrka
 2. S:t Olovs kyrka
 3. S:t Olovs kyrka
 4. S:t Olovs kyrka
 5. S:t Olovs kyrka

S:t Olovs kyrka

4.2 i snittbetyg (6st)

S:t Olovs kyrka i Skellefteå

Mitt i Skellefteå står denna ståtliga kyrka som är byggd i början av 1900-talet. Den ligger 50 meter från E4:an men ändå kan man uppleva lugnet inne i kyrkan.

S:t Olovs kyrka tillhör Skellefteå S:t Olovs församling och ligger i Skellefteå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • Handikappanpassad byggnad
 • Toalett
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för S:t Olovs kyrka

4.2 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Akustikalikus
Akustikalikus 2018-12-03
Sankt Olovs kyrka känns verkligen som hämtad ur 1600-talets Sverige: Reformation, Stormaktstid och pampighet. Ljudet blir också just det - pampigt. Kyrkan lämpar sig för all slags musik, såväl vokal som instrumental. Just orgelmusik gör sig väldigt bra i kyrkan, då den nästan verkar vara byggd med klinisk precision för just orgelns övertonsrikedom. Kyrkans egen orgel känns dock inte som om den riktigt räcker till för att fylla kyrkans möjligheter och skulle med fördel kunna vara både större och stämrikare. Som sångare har jag bara njutit av min tillvaro i detta kyrkorum.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2014-08-14
Detta är en märklig kyrka. Den stod färdig 1927 och har en stil som påminner om barock blandat med en fantasifull allmogestil. Särskilt synligt är det i altarskåpet. Kryssvalven är originella. Informationen om kyrkan är knapphändig.
Läs mer Läs mindre
user 55894
user 55894 2013-09-05
Vi gifte oss i den här kyrkan sommaren 2011 och den är fantastiskt vacker!
Läs mer Läs mindre
Alexander Burman
Alexander Burman 2013-04-20
En vackert belägen kyrka mitt i stan. Vacker vitt puts fasad och annorlunda arkitektur med kyrktornet på höger sida av byggnaden. Fin kasuistik av orgel och piano och ofta tillgänglig med öppettider för besökande.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-07-01
Knut Nordenskjöld ritade kyrkan tillsammans med Gustaf Adolf Falk som dessvärre avled under arbets gång. 1927 blev kyrkan klar och den är en iscensatt reminiscens av äldre tiders kyrka där Nordenskjöld arbetat utifrån ett rikt skafferi av former som han erhållit från sina många restaureringsarbeten. Kort sagt är kyrkan ett slags modern form av medeltidskyrka som byggs till, fått gravkor, inventarier från senare tider och vittnar om ´den tusenåriga svenska kyrkan´. Invändigt finns triumfkrucifix, altarskåp och barockpredikstol. Intressant att upptäcka dessa detaljer i en modern kyrka!!
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-01-28
Ljus och ren kyrka med altartavlor målade av Gunnar Torhamn. Huvudportalen omramas av skulpturer i svart granit föreställande Martin Luther, Ansgar, Olaus Petri och Johan Olof Wallin.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.