Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Skällviks kyrka Foto: Barbro Thörn
Skällviks kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Skällviks kyrka
  2. Skällviks kyrka

Skällviks kyrka

4.0 i snittbetyg (9st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Skällviks kyrka i Söderköping

Skällviks kyrka tillhör Söderköping S:t Anna församling och ligger i Söderköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Skällviks kyrka

4.0 i snittbetyg (9st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Dhyana
Dhyana 2015-12-24
Uppdaterad: ny chans denna sommar och nu kom jag in. Renässans-arkitekten har gjort om det medeltida kyrkorummet på ett unikt sätt, på samma gång omdanande och pietetsfullt. Jag kunde inte titta mig mätt på alla vinklarna och vad de gör med ljuset. Kyrkan har få utsmyckningar och mer behövs inte. Även utvändigt är den som en slipad ädelsten. Det var konsertförberedelser på gång. Bra så, men störande med all packning och oordning. Vi har ju så få tillfällen att se, och uppleva stillheten i denna kyrka under året. Jag var i vägen och annat var i vägen för mig.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2014-10-08
En helt unik och vackert belägen kyrka alldeles i närheten av den gamla slottsruinen. Tyvärr stängd vid vårt besök, men det går fler tåg.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-12-07
Skällviks kyrka byggdes i gråsten på 1300-talet.Johan III byggde om kyrkan 1593 i italiensk renässansstil. Johan III som genom sin hustru Jagellonica engagerad i katolsk tro . Kyrkorna hade fått förfalla under Vasatiden.Kyrkorummet fick italiensk renässansstil , fyra pelare bär upp kryssvalvet. Biskopsstol finns kvar från 1200-talet. Medeltida helgonskåpet föll blicken på och Mariaskåpet, som är vackert , nordtyskt från 1400-talet. Den medeltida karaktären finns kvar.
Läs mer Läs mindre
mli1981
mli1981 2012-10-08
Vackert belägen kyrka. Härlig natur runt om. Tyvärr var den stängd när vi var där men ändå väldigt vackert.
Läs mer Läs mindre
Patrik Averin
Patrik Averin 2012-10-07
Underbar italiensk renässans möts man av gällande kyrkans exteriör. Johan III gav kyrkan dess gestaltning utifrån den italienska renässansens centralkyrkoideal. Tyvärr var kyrkan stängd vid besöket så interiören får beskådas vid ett annat tillfälle. Kyrkans omgivning är också den bedårande och rogivande och ger kyrkan ytterligare en dimension.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-06-16
Sveriges första riktiga centralkyrka, som inte liknar någon annan. Vackert belägen vid Slätbaken.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2012-02-27
Ska Dan Brown skriva del tvâ av Da Vinci-koden mâste han fâ ett tips om Skällviks kyrka. Den är som ett enigma av matematiska berâkningar. Leonardo da Vinci kom till Frankrike men aldrig till Sverige. Hade sâ varit fallet kunde han ha varit Skällviks arkitekt. Sverige har inte mânga renässanskyrkor. Skällvik är den intressantaste; en med yttersta precision slipad âdelsten i Slätbaken.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-11-09
En ljus och trevlig kyrka med en blå orgel som verkligen fastnat i mitt minne! Jag var där 1994 och har inte kommit in där efter det. Orgeln, en Wisteniusorgel, ska ha kostat 3000 riksdaler kopparmynt 1762. På kyrkogården finns Bo Beskows gravsten. Återbesök juli 2010: Anor från första hälften av 1300-talet, ombyggd 1590-talet med påverkan av renässansarkitektur. Här finns en del detaljer, se foto. Ändå missade jag den förgyllda rosen som kommer från Stegeborgs slottskyrka och nu är fästad i valvet!
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-03
Orgel byggd av Georg Hum 1673 – Jonas Wistenius 1762 – Anders Petter Kullbom 1862
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.