Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Skönberga kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Skönberga kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
  1. Skönberga kyrka
  2. Skönberga kyrka

Skönberga kyrka

3.8 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Skönberga kyrka i Söderköping

Den vackra medeltidskyrkan är byggd av gråsten och vitputsad. Den består av ett långhus samt tvärskepp (”nykyrkan”) i söder och sakristia i norr samt rakslutet kor. Torn saknas; klockorna hänger i en klockstapel.

Kyrkallén
61431 Söderköping
0121-35800

Skönberga kyrka tillhör Söderköping S:t Anna församling och ligger i Söderköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 225 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Skönberga kyrka

3.8 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2014-11-06
Skönberga kyrka inräknas bland dem som uppfördes under biskop Kols episkopat, stiftets största byggnadsepok, troligen byggdes kyrkan under 1170-talet. Dopfunten är av sandsten och huggen efter ritningar av Ove Leijonhufvud. En klenod är Sankta Anna-skåpet, ett svenskt arbete från 1400-talet. I klockstapeln hänger tre klockor, varav den minsta från 1572 är äldst. Kyrkan var vid mitt besök stängd.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2014-01-16
Skönberga kyrka byggdes i gråsten 1200. Koppardörren till sakristian och den rikt smidesdekorerade porten tillkom då.Valven fick den 1400-talet. medeltida målning på gamla korväggen,där avbildas Kristus som världsdomare Johan Axelsson Bielkes och Margareta Posses grav i koret, föräldrar till Johan III:s maka Gunilla .Altarskåpet och bildskåpet med S:t Anna 1400-tal ,samt träskulpturer av S:t Olov och Kristus från 1300-talet. Praktfull predikstol daterad 1884.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-08-22
Skönberga kyrka uppfördes under tidig medeltid i romansk stil. Under 1400-talet fick kyrkan sina valv. Kyrkan har restaurerats och byggts om flera gånger, senast 1984.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-08-12
Enkel, ljus och ren kyrka med en del klenoder från 1400-talet. Bl.a. det s.k. Sankta Anna-skåpet där Anna, Jesu mormoder sitter med Maria och Jesusbarnet. På dörrarnas sidor ses målningar av S. Dorotea, S.Katarina av Vadstena, S.Barbara och S. Katarina av Alexandria. Intressant är den gamla dörren med smidesdetaljer som finns i den södra tvärskeppsarmen.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-12
Orgel byggd av orgelbyggaren Sven Nordström 1852
Läs mer Läs mindre
Marianne Bokblad
Marianne Bokblad 2010-04-14
Byggd i en offerlund från asatiden... Locus iste...
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.